Ana Sayfa / Kime Ait / ‪‪Kazuyoshi Miura‬‬ en yaşlı futbolcu
DÜNYADAKİ EN YAŞLI TOP OYNAYAN FUTBOLCU

‪‪Kazuyoshi Miura‬‬ en yaşlı futbolcu

Japonya’da 49 yaşında sözleşme imzalayan en yaşlı futbolcu Kazuyoshi Miura‬‬. Dünyanın aktif futbol oynayan en yaşlı oyuncusu Kral Kazu lakabıyla tanınan Japon futbolcu ‪‪Kazuyoshi Miura‬‬.

Kral Kazu olarak bilinen Japon futbolcu Kazuyoshi Miura‬‬ 49 yaşında Yokohama kulübüyle sözleyme yenileyerek rekor kırdı. 26 Şubat’ta 50 yaşına girecek olan tecrübeli futbolcu’nun ikinci ligde mücadele eden kulübü Yokohama 1 yıllık sözleşme yenileme teklifine olumlu yanıt geldi.

KAZUYOSHİ MİURA KAÇ YAŞINDA NERELİ VE NECİ BİLGİLERİ

Japonya’da 49 yaşında sözleşme yenileyen futbolcu Kral kazu. Dünyada en yaşlı futbol oynayan oyuncu. Miura, 32 yıllık profesyonel futbol kariyerinde ülkesi dışında Brezilya’nın Santos, İtalya’nın Genoa, Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb ve Avustralya’nın Sydney takımlarında da görev yaptı. “Kral Kazu” lakaplı futbolcu, geçen sezon oynadığı 20 karşılaşmada 2 gol kaydetti.

DÜNYADA EN UZUN SÜRE TOP OYNAYAN FUTBOLCU KRAL KAZU

En uzun süre top oynayan futbolcu Japonya’da. Futbol dünyasının en uzun kariyere sahip isimlerinden Miura, yeni sözleşmeyle ilgili duygularını paylaşarak, “Bana güvenen kulübüme teşekkür ediyorum. Taraftarlar ve takım arkadaşlarım için tüm gücümle mücadele etmeyi sürdüreceğim.” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli golcü, 1990-2000 yıllarında formasını giydiği Japonya Milli Takımı’yla 89 kez sahaya çıkıp 55 gol attı.

İlginizi Çekebilir

Erdoğan-Özel görüşmesi tarihi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özgür Özel ne zaman görüşecek. Biz bize oy verenlerden sorumluyuz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting