Ana Sayfa / Ekonomi / 1 Dolar 9 TL’yi geçti

1 Dolar 9 TL’yi geçti

Dolar kaç lira oldu, dolardaki artış sürer mi. 1 Dolar 9 Türk Lirası’nı aştı ve yükselmeye devam ediyor. Merkez bankası adeta doların ateşini yükseltti sanki kuru yükseltmek için adım attı. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu “Bir sürpriz faiz indirimi olmadığını çok net söyleyebiliriz” diyerek indirimlerin devam edeceği sinyalini verdi. Açıklamaların ardından dolar 9 TL’yi görerek yeni bir rekor kırdı.

1 Dolar 9 lirayı geçti. Dolar alan yaşadı. merkez bankası yine birilerini zengin etti. Dolar milyonerleri servetlerine servet kattı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerine seslendi.

Burada yaptığı açıklamalarında geçtiğimiz haftalarda TCMB’nin faizlerde 100 baz puan indirime gitmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Kavcıoğlu, faiz indirimlerinin sürpriz olmadığını ifade ederek, “Bir sürpriz faiz indirimi olmadığını çok net söyleyebiliriz. Ağustos-Eylül gibi faiz indirimine ilişkin yol haritamızı belirtmiştik. Para politikasındaki faiz indirimini beklenen oranda görüyoruz. Sürpriz olmadığını söyleyebiliriz. Küresel gelişmelere bakınca kurun bizim faiz indirimimizle ilgisi olmadığını görürüz. Yılı tarihi rekor rezerv ile kapatacağız. Merkez Bankası’nı bir kanunsuzlukla suçlamak büyük yanlış olur. Rezerv gizleniyor diye bir şey yok. Gizli ise siz bu rakamı nerden buldunuz” dedi.

Öte yandan Kavcıoğlu, “MB’nin görevini ihmal etmesi söz konusu değildir” mesajı verdi.

Açıklamaların ardından dolarda hareketlilik yaşandı. Dolar/TL tarihi rekoru olan 8,9740 liraya yaklaşarak 8,9706 liradan değerlendi. Dolar/TL kuru daha sonra serbest piyasada 9 TL’yi gördü.

İlginizi Çekebilir

Zorlu binasına silahlı saldırı

Zorlu Holding’e silahlı saldırı. İstanbul’da holding binası kurşunlandı. Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına silahla ateş …

Sınırsız Hosting