Ana Sayfa / Gündem / 1 lira siftah parası Sakarya’da

1 lira siftah parası Sakarya’da

AKP’liler Sakarya’da esnafa 1 lira siftah parası dağıttı. 1 lira siftah parası esnafta tepkiye neden oldu. Sakarya’nın Pamukova ilçesinde AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı esnafa ‘’siftah parası’’ olarak 1 TL dağıttı. Esnafın tepki gösterdiği bu duruma vatandaşlar da anlam veremedi.

1 lira siftah parası dağıtılan yer Sakarya Pamukova. AK Parti’liler esnafın dükkanlarına 1 lira siftah parası dağıttı. Sakarya’nın Pamukova ilçesinde AKP Gençlik Kolları Başkanlığı esnafa ‘’siftah parası’’ olarak 1 TL dağıttı. Esnafın tepki gösterdiği olay sosyal medyanın gündemine oturdu.

Medyabar’ın haberine göre “Bugünkü siftahınız bizden olsun” kampanyası kapsamında esnafın dükkanlarına dua ve birer liralık madeni paranın da bulunduğu zarflar dağıtılırken, bazı esnaflar yapılan harekete anlam veremedi.

“Esnaf için rencide edici durum”

İyi Parti Sakarya İlçe Başkanı Selçuk Kılıçaslan olayla alakalı T24’e yaptığı açıklamada, ‘’Bütün esnafa kapılarının altından bereket duası yazılı kağıtlarla birlikte 1 TL atarak bir ziyaret yapmışlar. Bu esnaf için çok rencide edici bir durum. Pandemi döneminde esnaf borç batağında. İran’da böyle bir gelenek varmış bizim böyle bir geleneğimiz yok. Esnafımız ilçe binamıza gelerek konuyla ilgili rahatsızlıklarını dile getirdiler’’ dedi.

Sabah dükkanını açan esnaflar, kağıtta yazan ayet ve 1 lira ile karşılaştılar. Olaya tepki gösteren esnaf Taner Gökoğlu, “Bir arkadaşımız ‘Bir buçuk lira verselerdi en azından simit alırdık’ dedi” şeklinde açıklama yaptı. Halk TV’de yer alan habere göre Gökoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Esnaf arkadaşlarımızla konuştuk. Bazı arkadaşlar ‘Sadaka gibi’ dedi. Sadaka değil, siftah adına bırakılmış tabii. Ama esnaf genel olarak, ‘Siftah böyle olmaz ki. Bir alışveriş yapılır bir selam verilir’ görüşündeydi. Ayetin yazılı olduğu kağıdın ayak altına atılması hoş değil. Kimi esnaf uygulamayı hoş karşıladı, kimisi hoş karşılamadı. Bir arkadaşımız “Bir buçuk lira verselerdi en azından simit alırdık” dedi. Bazı esnaf arkadaşlar “Bizi bir liraya muhtaç ettiler, bu bu anlama mı geliyor” dedi. Siftah anlayışı dinimizde güzel bir şey fakat ben yöntemin yanlış olduğunu düşünüyorum. Kapımızı çalıp bir selam verselerdi daha hoş bir yöntem olurdu.”

İlginizi Çekebilir

Kobani davası kararları

Kobani davası kim ne kadar ceza aldı. terör örgütü PKK yöneticilerine büyük ceza. Kobani davası …

Sınırsız Hosting