Ana Sayfa / Manşet / 2018 uçak kazası ve ölen sayısı

2018 uçak kazası ve ölen sayısı

Dünyanın en güvenli ulaşım aracı kabul edilen uçaklar kimilerinin korkulu rüyasıdır. Uçak kazaları 2018 yılında diğer yıllara göre azalsa da ölen insan sayısı 500 civarında. son büyük uçak kazaları ve ölen insan sayısı istatistikleri yayınlandı. Geride bırakılan yılda meydana gelen uçak kazaları üzerine yapılan araştırma, 2018 yılında 500’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ortaya koydu. Bu sayı, 2017 yılı ile karşılaştırıldığında keskin bir artışı ortaya koydu.

2018 uçak kazaları ve ölen insan sayısı. Türkiye de uçak kazaları nedeniyle çok canını kaybetti. Havacılık Güvenlik Şebekesi verilerine göre 2017 yılında 10 ölümcül kaza yaşanmış ve 79 kişi hayatını kaybetmişti. Bu rakamlar, 2017’yi havacılık tarihindeki en güvenli yıl yapmıştı. 2018 yılının rakamları ise her 3 milyon uçuşta bir ölümlü uçak kazası yaşandığını ortaya koyuyor.

SON 20 YILLIK UÇAK KAZASI RAPORLARI

Buna karşın geride bırakılan yıl, ölümlü kaza sayısı bakımından halen, tarihteki en güvenli üçüncü yıl konumunda yer alıyor. Son 20 yıl içinde dünya genelinde ölümlü havacılık kazaları, artan güvenlik ve gelişen teknoloji sayesinde azalmaya devam ediyor. Havacılık Güvenliği Ağı’nın (ASN) verilerine göre, örneğin 2005 yılında meydana gelen ticari havacılık kazalarında 1,015 kişi yaşamını yitirdi.

teknoloji gelişti uçaklar artık daha güvenli

ASN’nin yöneticisi olan Harro Ranter, yaptığı değerlendirmede, “Eğer kaza oranı 10 yıl öncesi ile aynı olsaydı, bu yıl ölümlü 39 kaza olabilirdi. Bunun olmaması son 20 yıldaki büyük gelişimi gösteriyor” dedi. 2018 yılında yaşanan kazalardan birinde, Lion Air’e kayıtlı Boeing 737 MAX 8 tipi uçak, Java Denizi’ne düşmüş, 189 kişi hayatını kaybetmişti. Mayıs ayında ise Cubana Havayolları’na ait Boeing 737-201, Havana Havalimanı’nın hemen dışında düşmüş, 112 kişi yaşamını yitirmişti. Nepal, Rusya, İran’da da ölümlü uçak kazaları yaşandı.

İlginizi Çekebilir

İBB, peşkeş çekilen mülklerini geri alıyor

İstanbul’da TÜGVA ve AKP’ye verilen mülkler tek tek geri alınıyor. İstanbul adeta TÜGVA ve AKP’ye …

Sınırsız Hosting