Ana Sayfa / Ekonomi / 2022 Memur Maaş zam oranı

2022 Memur Maaş zam oranı

Memur zam oranı 2022 ne kadar alacak sorusu gündemde. Memur ve memur emeklileri yeni yada yapılacak zam miktarını şimdiden merak etmeye başladı.Memur maaşı zam miktarı ile gündemde yer alıyor. 6. dönem toplu sözleşme süreci uzlaşı ile tamamlanmıştı. Memur ve memur emeklisinin maaşına 2022’nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7 artış yapıldı. Artış, 2023’ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 oldu. Peki, memur maaşları 2022 yılında ne kadar olacak? İşte, 2022 memur zammı hakkında detaylar

Memur zammı ne kadar olacak 2022’de sorusu gündemde. memurlar yeni yılda alacakları zammın ve maaşlarına yansıyacak tutarını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Türkiye tarihinde yapılmış en yüksek oranları içeren sözleşme” dedi.Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise maaşlarda yüzde 28 iyileştirme olduğunu söyledi.
Bilgin, sosyal medya hesabından 6. Dönem Toplu Sözleşmesi’ne ilişkin paylaşımda bulundu.Maaş artışlarına ilişkin tabloyu da paylaşan Bilgin, “6. Dönem Toplu Sözleşmemizi az önce gece saatlerinde imzaladık. Kamu çalışanlarımız için son yıllardaki en yüksek kazanımlar, istikrarla büyümeye devam eden güçlü Türkiye’nin en önemli göstergesidir” ifadelerine yer verdi.
Sözleşmenin kamu çalışanlarına ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Bilgin, memur sendikalarıyla vardıkları anlaşmaya göre kamu personelinin 2022-2023 yılları maaşlarındaki kümülatif artış oranlarının yüzde 30 ile 35 arasında değiştiğini belirtti.
Bakan Bilgin, salgının ekonomik etkilerine rağmen çalışanları enflasyona ezdirmeme sözünün arkasında olduklarını dile getirerek, “Kamu çalışanları için tarihi değişim. 3600 ek gösterge çalışmalarını bu sözleşme döneminde tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Memura servis yerine para

Kamuda servisler kaldırılıyor, kamu çalışanlarına servis yerine akbil ya da para verilecek. memura minibüs parası …

Sınırsız Hosting