Ana Sayfa / Ekonomi / 2023 asgari ücret DİSK teklifi

2023 asgari ücret DİSK teklifi

Asgari ücret 2023 DİSK teklifi belli oldu. Asgari ücret yılbaşı belli oluyor. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin açlık sınırının üzerinde bir rakam olması gerektiğini söyledi.

2023 DİSK asgari ücret teklifi açıklandı. habermuduru.com olarak asgari ücret 2023’ün en az 9 bin lira olmasını bekliyoruz.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Türkiye’nin asgari ücretliler toplumu olmaktan kurtarılması lazım. Açlık sınırının altında bir asgari ücretin mutlaka insanca yaşanacak düzeye çıkartılması lazım” dedi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde (TGC) düzenlediği basın toplantısında bir konuşma yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) Genel Başkanı Çerkezoğlu, Konfederasyonun yoğun bir örgütlenme süreci içerisinde bulunduğunu belirtti.

Çerkezoğlu, “Türkiye’de asgari ücret ortalama bir ücret. Bu oran yüzde 50’yi aşmış durumda. Biz aslında asgari ücreti konuşurken ortalama ücreti konuşuyoruz. Asgari ücreti konuşurken aslında devletin toplumla yaptığı en büyük sözleşmeyi konuşuyoruz. O yüzden son derece önemli. Fakat asgari ücretin alım gücü olağanüstü düştü. Alım gücü son derece önemli. Açlık sınırının altında bir asgari ücretin mutlaka insanca yaşanacak düzeye çıkartılması lazım” değerlendirmesinde bulundu.

Asgari ücret ne zaman belli olacak ne kadar zam yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili açıklama yaptı. Bakan Bilgin, “Emin olun enflasyonun karşısında reel ücreti gerileten etkisini ortadan kaldıran bir asgari ücreti gerçekleştireceğiz. Aralık ortasında asgari ücret komisyonunu toplayacağız” dedi.

İlginizi Çekebilir

Tavuk eti ihracatı yıl sonuna kadar yasak

Kanatlı hayvan ihracatı yasaklandı yıl sonuna kadar. Türkiye, tavuk eti ihracatını sınırlandırdı. Ticaret Bakanlığı, tavuk …

Sınırsız Hosting