Ana Sayfa / Ekonomi / 2023 asgari ücret kaç para olacak?

2023 asgari ücret kaç para olacak?

Asgari ücret 2023 belli oldu mu kaç para oldu sorusu. 2023 asgari ücret net 7 bin 500 lira olması bekleniyor.

Asgari Ücret 2023 ne kadar oldu, son asgari ücret zam miktarı ne? Artan enflasyon oranları üzerine asgari ücret ile çalışanlar gelecek zamları merakla beklemektedir. Temmuz ayında rekor zam ile beraber artış yaşanırken 2023 Ocak ayı asgari ücret ise merak konusu oldu. Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2023 Asgari ücret hakkında detaylar haberimizde

Emekli memurların dışında milyonlarca kişi asgari ücret ile çalışırken tüm çalışanlar maaşlarına ne kadar zam geleceğini heyecanla beklemektedir. Aralık ayına kadar belirlenen enflasyon oranları üzerine belli olacak asgari ücret hakkında beklenmeyen gelişme yaşandı. Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 90 seviyelerinde zam gelmesi halinde Ocak ayındaki beklentilerde arttı. İşte, asgari ücrette sürpriz rakam şaşırttı.

Asgari Ücret 7 bin 500 TL Oldu!

Orta Vadeli Programı verilerine göre yeni yılın asgari ücretinde enflasyon oranlarının artışı beklenmektedir. OVP dikkate alındığında ise Ocak ayında yeni asgari ücretin 7 bin 500 TL olacağı beklenmektedir. Bununla beraber ortaya çıkacak formüller ile beraber asgari ücretin ne kadar olacağı belirlenecektir. Aralık ayıyla beraber toplanacak komisyonda alım gücü ele alınarak yeni asgari ücret için düzenlemeler yapılacaktır.

Asgari ücret yeni tahmin

Asgari Ücrete Ek Zam

Gelecek yılla beraber artış gösterecek olan asgari ücret hakkında yeni tahminler gelmeye devam ederken DİSK tarafından gelen bilgilere göre Türkiye’de 10 milyon kişinin asgari ücret üzerinden çalıştığı belirlendi. Enflasyon rakamı 16-17 seviyelerinde gerçekleşmiş olsa da yapılacak olan zammın bu rakamın üzerine de Kasım ve Aralık ayında belirlenecek enflasyon oranları katılacaktır. 

İlginizi Çekebilir

Zamlanan rakı markası

Hangi rakı zamlandı, yeni zamlı rakı fiyatları. Alemcilere kötü haber bi rakı grubu fiyatlarına okkalı …

Sınırsız Hosting