Ana Sayfa / Gündem / 28 Mayıs seçim sonuçları (YSK)

28 Mayıs seçim sonuçları (YSK)

Türkiye 28 Mayıs seçim sonuçları Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun aldıkları oy sayısı ve oy oranı. Türkiye seçimini yaptı.. Saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi saat 17.00’de tamamlanırken, oyların sayım işlemine geçildi. 

28 Mayıs cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonuçları kim kaç oy aldı oran kaç oldu bilgisi. Türkiye Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için sandık başına gitti. Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarıştığı seçimlerde oy sayımında sona yaklaşıldı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için Türkiye sandık başına gitti.

 

14 MAYIS’TA “İKİNCİ TUR” SONUCU

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49,5; Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan yüzde 5,2 oy oranına sahip olmuştu. Bu seçim sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanlığı seçimi için 28 Mayıs’ta ikinci tur kararı çıkmıştı.

İKİNCİ TUR İÇİN SANDIK KURULDU

Türkiye’nin, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti.

2. tur seçiminde Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı.

HARİTADA BİR TEK HATAY DEĞİŞTİ

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan iki Cumhurbaşkanlığı seçiminde haritada tek değişiklik Hatay’da yaşandı. 14 Mayıs’taki seçimlerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Hatay Kemal Kılıçdaroğlu derken, 28 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan dedi.

İstanbul, Ankara, İzmir Kemal Kılıçdaroğlu derken; Trakya ile Eskişehir ve Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Tunceli, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Muş, Van, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Diyarbakır’da da Kemal Kılıçdaroğlu birinci çıktı.

LİDERLERİN EN ÇOK OY ALDIĞI İLLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinde en çok oyu Bayburt, Gümüşhane, Rize, Yozgat ve Çankırı’dan alırken, 28 Mayıs seçimlerinde de sıralama değişmedi.

Kemal Kılıçdaroğlu 14 Mayıs’taki seçimlerde en çok oyu Tunceli, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır ve Batman’dan en çok oyu alırken, 28 Mayıs seçimlerinde Tunceli, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır ve Kırklareli’nde en yüksek oy oranına ulaştı.

SANDIKLARDA SONA DOĞRU

Anadolu Ajansı’na göre kesin olmayan sonuçlar şöyle:

Açılan sandık oranı: 97

Recep Tayyip Erdoğan: 52,2

Kemal Kılıçdaroğlu: 47,8

ERDROĞAN TEŞEKKÜR ETTİ

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“2 bayram arasında bize demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum.

Önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bize veren milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız. Pazara kadar değil mezara kadar. “

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Sınırsız Hosting