Ana Sayfa / Manşet / 30 Ağustos’a karşı çıkan AKP’li

30 Ağustos’a karşı çıkan AKP’li

AK Parti içinde mili bayramlara karşı olanlar bir fırsatta kendilerini gösteriyor. son olarak Bursa büyükşehir belediye başkanı AKP’li Alinur Aktaş, 30 Ağustos’a dil uzattı. AKP içinde Alinur Aktaş takdir mi edildi yoksa tepki mi gördü bilinmiyor ancak toplum AK Parti içindeki Türk ve Türklüğün hassas değerlerine karşı olanlar için tepkili. Cumhur ittifakı olarak MHP ile ortaklık yapan AKP’nin içindeki belli kadroların hala Türk ve Türklük için düşünceleri zerre değişmemiş. Daha çok Arap fikriyatına sahip, Vehhabi zihniyetine yakın mezhepçi yaklaşımla etnik ayrımcılık taraftarı olan AKP içindeki bazı isimler belirli günlerde ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz gün Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 30 Ağustos’ta ulaşımın ücretsiz olması tartışmaları için AKP’li Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “O zaman ormancılık gününde de tatil yapalım” ifadelerini kullanmış ve tartışmalara neden olmuştu. Aktaş’a bir tepki de Prof. İlber Ortaylı’dan geldi.

AKP’li Bursa Büyükşehir belediye başkanı Alinur Aktaş’ın 30 Ağustos’a karşı olan sözleri toplumu yine ikiye böldü. Türk ve Türklük kavramları ile Türklüğün mihenk taşları sayılan belli dönemlere karşı oldukları bilinen bazı gruplar da Alinur Aktaş gibi isimlerin ve özellikle de AKP’nin ağır toplarının söylemlerinni ardından saldırıya geçiyor adeta Aktaş ve türevleri futbol deyimiyle bu kesimlere gol atması için orta yapıyor. MHP’nnin ki Cumhur ittifakının ortağı bu sözlere çok ama çok ciddi tepki göstereceği sanılıyor zaman içinde görülecektir. Ancak tarihçiler Alinur Aktaş ve onun zihniyetine sahip, Türklüğün kahramanlık destanlarına karşı  çıkanlara cevap vermeye başladı.

ORTAYLI’DAN ALİNUR AKTAŞ’A CAHİLİN BİLE ANLAYACAĞI DİLDEN CEVAP

Sevilen tarihçi Prof. İlber Ortaylı, Instagram hesabından paylaştığı Atatürk portresi ve mesajıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı için kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

Aktaş, Belediye Meclisi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasını isteyen üyelere ‘’30 Ağustos, halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir” demişti.

Ortaylı yaşanan 30 Ağustos tartışmaları için, “30 Ağustos, Başkumandanlık Muharebesi’nin kazanıldığı, Yunan Orduları’nın dağınık olarak ricata başladığı gündür. 30 Ağustos, Anadolu’dan asla çıkmayacağımızın belgesidir. Birçok ülkede böyle bir tarihî gün yoktur; böylesine değerli bir zafere sahip olanlar da her zaman kutlar” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Muhammed Muhbir neci, nereli ve kim?

Muhammed Muhbir aslen nereli, yaşı, eğitimi ve imdir bilgileri. İran geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir hakkında …

Sınırsız Hosting