Ana Sayfa / Ekonomi / 5 TL’lik madeni para mı basılacak?

5 TL’lik madeni para mı basılacak?

500 TL’lik banknot ve 5 TL’lik madeni para iddiası Ankara’da konuşuluyor. enflasyon artması nedeniyle yeni 500 liralık banknot basılacağı öne sürüldü.

5 liralık madeni para basılıyor iddiası. Türkiye yeni 500 liralık banknot ve 5 liralık madeni para basımını konuşuyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Paramızı pul edenlerin, 500 liralık banknot çıkaracağı söyleniyor. Ama o da yetmez. En büyük banknot olan 200 lira, 2009 Ocak ayında çıkarıldı. O gün 200 lira ile alınan aynı mal ve hizmeti, bu gün almak için: 2 tane 500’lük bir de 50’lik banknota ihtiyaç var. Nereden nereye…” ifadelerini paylaştı.
Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, “500’lük banknotlar ve 5 TL madeni paralar için hazırlıklar başladı” iddiasını gündeme getirdi. Tartışmalar üzerine CHP’den de konuyla ilgili açıklama yapıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, iddialarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Paramızı pul edenlerin, 500 liralık banknot çıkaracağı söyleniyor. Ama o da yetmez. En büyük banknot olan 200 lira, 2009 Ocak ayında çıkarıldı. O gün 200 lira ile alınan aynı mal ve hizmeti, bu gün almak için: 2 tane 500’lük bir de 50’lik banknota ihtiyaç var. Nereden nereye…”

İlginizi Çekebilir

Memur ve personel alımı durduruluyor

Devlet memur ve personel alımlarını durduruyor. Kamu tasarruf paketi çerçevesin d edevlet eleman alımını azaltacak …

Sınırsız Hosting