Belçika 90 artı 4’te attığı golle Japonya’yı 3-2 yendi ve yarı finale yükseldi. Brezilya Belçika maçı olacak çeyrek finalde karşılayacak. Belçika 2-0’yık yenilgiden 3-2 maçı kazandı ikinci yarıda tam 5 gol vardı.2018 Dünya Kupası son 16 turunda Belçika ile Japonya karşı karşıya geliyor. Kupanın favorilerinden Belçika çeyrek finalde Brezilya’nın rakibi olabilmek için Japonları saf dışı bırakmaz zorunda. Son 16’ya gruptan ‘sarı kart’ avantajıyla gelen Japonlar ise büyük bir sürprizin peşinde. Japonlar 48’de Haraguchi ile golü buldu. 52’de Inui farkı 2’ye çıkardı. Belçika Verthongen ile 69.dakikada farkı 1’e indirdi. Belçika geri döndü… 74’te Fellaini durumu 2-2’ye getirdi. Maç sonucu ise 3-2 Belçika’nın üstünlüğü ile bitti.
Belçika Dünya Kupası 2018’de Brezilya’nın rakibi oldu çeyrek finalde. Belçika Japonya maçıın özeti golleri ve maçın önemli anları.
Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nda Belçika son 16’da Japonya ile kozlarını paylaşıyor… Rostov Arena’da çeyrek final bileti almak için karşı karşıya gelen iki ülkeden Belçika G grubunu 9 puanla yenilgisiz tamamlayarak geldi. Japonlar ise H grubunu 4 puanla 2.sırada tamamladı ve ‘sarı kart’ avantajıyla Senegal’in yerine bir üst tura adını yazdırdı. Belçika-Japonya karşılaşmasının turlayanı çeyrek finalde Meksika’yı 2-0’la geçen Brezilya’nın rakibi olacak. Maçın canlı anlatımını ve tüm detaylarını SKOR farkıyla takip edebilirsiniz.
İŞTE İLK 11’LER:
Belçika: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vermaelen, Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco, Mertens, Hazard, Lukaku
Japonya : Kawashima, Shoji, Nagatomo, Sakai, Yoshida, Shibasaki, Haraguchi, Kagawa, Inui, Hasebe, Osako
Rekabette Japonya önde
Belçika ile Japonya bugüne kadar biri resmi, 4’ü hazırlık maçı olmak üzere 5 kez karşı karşıya geldi. Geride kalan 5 maçta Japonya 2 galibiyet alırken, Belçika 1 maçta sahadan galibiyetle ayrıldı, 2 maç ise beraberlikle sona erdi.
Japonya’nın attığı 9 gole, Belçika 5 golle karşılık verdi.
İlk maç 1999’da
İki ekip tarihlerinde ilk kez 3 Haziran 1999’da karşılaştı. Japonya’nın başkenti Tokyo’da oynanan hazırlık maçı 0-0 bitti.
Belçika’nın galibiyet özlemi son maçta dindi
Japonya ile Belçika son kez ise 14 Kasım 2017’de yine bir hazırlık mücadelesinde karşılaştı. Belçika’nın başkenti Brüksel’de oynanan karşılaşma ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.
Bu sonuç, Belçika’nın Japonya karşısında elde ettiği ilk ve tek galibiyet olarak tarihe geçti.
İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada Belçika’nın galibiyet golünü 72. dakikada Romelu Lukaku kaydetti.
Belçika, rakibi karşısında bu maçtan önce oynadığı 4 karşılaşmada da galibiyet elde edememişti.
Belçika 45. maçında
13. Dünya Kupası’nı geçiren Belçika, şampiyonadaki 45. maçını oynayacak. Avrupa ekibi geride kalan 44 maçta 17 galibiyet, 9 beraberlik ve 18 yenilgi aldı.
61 gol atan Belçika, kalesinde ise 68 gole engel olamadı.
Japonya 21. sınavında
6. Dünya Kupası’nı yaşayan Japonya ise şampiyona tarihindeki 21. maçına çıkıyor. Asya ekibi, geride kalan 20 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 10 yenilgi yaşadı. 18 kez gol sevinci yaşayan Japonya, kalesinde ise 26 gol gördü.
Hepsi üst üste olmak üzere 6. şampiyonasını oynayan Asya ekibi bu turnuvayla 3. kez son 16 turunu görürken, 3 kez ise gruplardan çıkamadı.
Japonya, Güney Kore ile 2002 yılında düzenlediği Dünya Kupası’nın son 16 turunda Türkiye’ye 1-0 mağlup olarak elenmişti. Türkiye’nin golü Ümit Davala’dan gelmişti.