Fenerbahçe-Galatasaray maçının hakemi Halil Umut Meler Fenerbahçe alehyine çaldığı düdüklerle maçın sonucuna etki etti mi soruları. Fenerbahçeliler hakem Halil Mutlu Meler’e isyan halinde. FB-GS derbisinin hakemi Fenerbahçe’yi sahada adeta doğradı. Fenerbahçe’nin sahasında Galatasaray’a kaybettiği karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, Türkiye’nin gündemine oturdu.
Halil Umut Meler, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yönetemedi Fenerbahçe aleyhine bol bol düdük çaldı kart çıkarttı. Fatih Terim herhalde en çok sevdiği hakem olarak Halil Umut meler’i isteyecektir bundan sonraki maçlarında yorumları. Süper Lig’in 23. haftasında Fenerbahçe’nin sahasında Galatasaray’a 3-1 yenildiği karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, kararları ile Türkiye’de sosyal medyanın gündemine oturdu. Biri Galatasaray’a biri de Fenerbahçe’ye çaldığı iki penaltı, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal da dahil verdiği üç kırmızı kart ile maçın önüne geçen Halil Umut Meler, ilk kez yönettiği Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde Twitter’ın en çok konuştuğu isimlerden biri olmayı başardı.
Her iki takım taraftarlarının da Halil Umut Meler’in kararlarını sert bir şekilde eleştirdi. Fenerbahçe lehine çaldığı penaltı sonrası Galatasaray taraftarları, Galatasaray lehine çaldığı penaltı sonrası ise Fenerbahçe taraftarlarının tepkisine neden olan Halil Umut Meler, sosyal medyanın gündemine oturdu. Maç sonrası ise Fenerbahçe taraftarları, hem Halil Umut Meler’e hem de Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF), yüklendi.
İşte Twitter’da Halil Umut Meler ile ilgili yapılan paylaşımlardan bazıları:
Kötü oynadık, hocanın son 3 haftadır ısrar ettiği hatalarının devamı ile mağlup olduk. Buraya kadar eyvallah. Ama Halil Umut Meler. Sen nasıl bir futbol katilisin. Seninle umarım bir yerde yüzyüze karşılaşırız. Sözde Fenerbahçe’li TFF başkanı ihale Nihat. Sana da yazıklar olsun
Halil Umut Meler bence penaltı değildi.. ama gs lılar 2 sene önce gs fb ve fb gs maçlarında hakem hatalarını unutmasın. O maçlardaki bundan kötü kararla bizi yenip şampiyon oldular.