Mali mühür ne işe yarar, kimler mali mühür alabilir ve mali mühür ile e imza arasında ne fark var soruları. mali mühür ne için gerekir ve nereden nasıl alınır merak ediliyor. muhasebe ve e devlet hizmetleri ile dijital mali işler bilgileri.
Mali mühür nasıl alınır kimler mali mühür almak zorunda ve mali mühür için nereye nasıl başvuru yapılır. 2021 mali mühür ücreti ve tüm bilgileri.
Mali Mühür, kurumsal bir e-İmza türüdür. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) adına TÜBİTAK tarafından hazırlanmaktadır.
Mali Mühür e-Fatura başvurusunda firmayı sisteme tanımlamak amacıyla kullanılır. e-Fatura ve diğer belgelerin kaynağını, bütünlüğünü ve içeriğini garanti altına alır. Söz konusu belgelerin, gönderilmesi, saklanması esnasında güvenlik ve gizlilik sağlar.
Firma ünvanının değişmesi halinde, Mali Mühür geçerliliğini yitirmiş olur. Yeni ünvanla birlikte yeniden Mali Mühür başvurusu yapılması gerekir. Ayrıca Mali Mührün, 3 yılda bir yenilenmesi gerekmektedir.
Mali Mühür Niçin Gerekli?
Mali Mühür e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye, e-Defter, e-Müstahsil Makbuzu (e-MM), e-Serbest Meslek Makbuzu(e-SMM) başvurularında ve gönderiminde kullanılır. Firma kaşesinin elektronik halidir. USB aygıtı görünümündedir.
Mali Mührü kimler kullanabilir?
Mali Mührü, firmanın yetkili olarak bildirdiği kişiler kullanabilir. Şayet firmada yetkili olan şahıs veya şahıslar değişmiş ise yerine atanan kişinin en kısa zamanda ilgili birimlere bildirilmesi gerekmektedir.
Mali Mühür ve e-İmza arasındaki fark nedir?
e-İmza gerçek kişiye verilir, kişinin ıslak imzası yerine geçer. Mali Mühür ise firmaya verilir, firma kaşesinin elektronik halidir.
Mali Mühür başvurusu nasıl yapılır?
Yabancı ortaklı firmaların mali mühür başvuru süreci?
2021 Yılı Mali Mühür Ücreti Ne Kadar?
Mali mühür sertifikası (MÜS) ve güvenlik hizmetleri sertifikası (GÜS) 3 yıllık olarak oluşturulmaktadır. Sertifika fiyatları aşağıdaki gibidir:
Tüzel Kişi, 3 (üç) Yıllık Mali Mühür Sertifikası (MÜS+GÜS) ve Akıllı Kart Okuyucu Ücreti 342,20 TL (290 TL + KDV)
Gerçek Kişi, 3 (üç) Yıllık Mali Mühür Sertifikası (MÜS+GÜS) ve Akıllı Kart Okuyucu Ücreti 217,12 TL (184 TL + KDV)
Mali Mühür Yenileme Başvurusu Nasıl Yapılır?
Mali Mühür Kurulumu Nasıl Yapılır
Mali Mühür Şifre İşlemleri