Ana Sayfa / Manşet / Türkiye’nin Plaf-Off rakipleri

Türkiye’nin Plaf-Off rakipleri

Türkiye’nin dünya kupası için muhtemel Play-Off rakipleri belli oldu. türkiye, İtalya ile karşılaşabilir ya da Portekiz. 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde G Grubu’nu ikinci sırada bitirerek Play-Off turuna kalan A Milli Futbol Takımımızı bekleyen yol. Dünya Kupası’na katılmak isteyen Türkiye’nin Play-Off’taki muhtemel rakipleri kimler? İşte tüm detaylar...

Dünya Kupası için Türkiye’nin Play-Off muhtemel rakipleri belli oldu.

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu son maçında Karadağ’ı 2-1 yenen Türkiye, Norveç’in lider Hollanda’ya diş geçirememesinin ardından Play-Off’a kalmayı başardı. Peki, Türkiye Play-Off turunda hangi takımlarla karşılaşabilir? A Milli Futbol Takımı’nın Dünya Kupası’na katılması için ne yapması gerek? İşte millilerin Play-Off yolu…

3 TAKIM DÜNYA KUPASI’NA GİDECEK

32 takımla oynanacak 2022 Dünya Kupası’na Avrupa’dan 13 takım katılacak. Eleme gruplarının birincisi 10 takım turnuvaya doğrudan gidecek. 10 grup ikincisi ve Uluslar Ligi’nden gelecek 2 takım ise Katar bileti için Play-Off oynayacak. Play-Off’lar iki tur üzerinden tek maç halinde oynanacak ve 3 takım daha Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanacak. Play-Off maçları 24-25 ve 28-29 Mart 2022 tarihlerinde oynanacak.

  • Belçika’nın Galler’i yenememesi nedeniyle seri başı olma şansını kaçıran Türkiye, Play-Off’ta bu 6 takımdan biriyle eşleşecek:
  • Portekiz
  • İskoçya
  • İtalya
  • Rusya
  • İsveç
  • Galler

Play-Off’lara kalan 12 takım: Portekiz, İskoçya, İtalya, Rusya, İsveç, Galler, Türkiye, Polonya, Ukrayna, Finlandiya, Avusturya, Kuzey Makedonya.

PLAY-OFF KURA ÇEKİMLERİ NE ZAMAN?

Dünya Kupası play-off kurası, 26 Kasım 2021 Cuma tarihinde, TSİ 19.00’da gerçekleşecek. Kuraya İsviçre, Zürih’teki FIFA merkezi ev sahipliği yapacak.

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı Ali Koç’un listesinde

Acun Ilıcalı, Ali Koç’un yönetim kurulu listesine girdi. Fenerbahçe’de Acun Ilıcalı yönetici oluyor. Acun Ilıcalı, …

Sınırsız Hosting