Ana Sayfa / İlginç / Kilis, Suriye sayısı ile rekor kırdı

Kilis, Suriye sayısı ile rekor kırdı

Türkiye’de Suriyelilerin en çok bulunduğu il nüfusa göre Kilis oldu. Kilis’te Suriyeliler seçime girerse tüm makamları kapabiliyor. Kilis adeta Küçük Suriye oldu, Türk nüfusu azalırken Suriyeli nüfusu arttı. İşte Hangi ilde kaç Suriyeli var haberi.

Kilis, Suriyelilerin oldu, nüfusları Türklere yaklaştı. Türkiye’de Suriyeli istilası artık şehirlerde Türk nüfusu geçmeye başladı. 2023 seçimlerinde en az 50 Suriyeli milletvekili seçilebilir, bazı kentlerin belediye başkanları Suriyeli olabilir. Türkiye’de sığınmacı ve göçmen istilası milli güvenlik sorunu olmaya devam ediyor, yetkililerin ise sessiz kalması büyük felaketin planı olarak yorumlanıyor. Göç İdaresi Başkanlığı, geçici koruma statüsündeki Suriyelilere yönelik verilerinde güncelleme yaptı. 5 Mayıs itibariyle Kilis’te 145 bin Türk vatandaşı, 107 bin Suriyeli olduğu öğrenildi.

Son zamanlarda gündemdeki yerini koruyan Suriyelilerin, kaçak olarak Türkiye’ye girmesi ve vatandaşlık almasına yönelik tartışmalar devam ederken İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Suriyelilerin illere göre dağılımlarına ilişkin verileri güncelledi.

Buna göre, 5 Mayıs itibarıyla Türkiye’deki kayıtlı Suriyeli sayısı 3 milyon 762 bin 889’a ulaştı. İstanbul, 542 bin Suriyeli ile en çok Suriyelinin yaşadığı il konumunda.

Buna göre, 145 bin Türk vatandaşının yaşadığı Kilis’te, 107 bin Suriyeli bulunuyor. Başka bir ifadeyle, Suriyelilerin Kilis’teki Türk vatandaşlarına oranı yüzde 73,5. Bu oran Hatay’da yüzde 25, Gaziantep’te yüzde 21 ve Şanlıurfa’da ise yüzde 20. Başkanlık, Türkiye’deki kaçaklarla ilişkin de verileri güncelledi. 1 Ocak-5 Mayıs arasında 69 bini aşkın kaçak yakalandı. Bunların 33 binini Afganistan, 11 binini Suriye uyruklular oluşturdu. Üç bin Pakistan, üç bin de Filistin uyruklu yakalandı.

İlginizi Çekebilir

The Simpsons Larry öldü

The Simpsons karakteri Larry öldü. İlk bölümden beri The Simpsons’ta yer alan ‘Larry’ karakteri öldü …

Sınırsız Hosting