Ana Sayfa / Ekonomi / Acun Ilıcalı’nın serveti açıklandı

Acun Ilıcalı’nın serveti açıklandı

Acun ne kadar zengin, mal varlığı ve serveti ne kadar belli oldu. Acun Ilıcalı’nın serveti ne kadar mal varlıkları ne kadar İngilizler açıkladı. Acun Ilıcalı dolar milyoneri. İngiliz FLW sitesinde yer alan haberde Championship ekiplerinden Hull City’i satın alan Acun Ilıcalı’nın servetinin yaklaşık 100 milyon dolar olduğu bilgisine yer verildi.

Acun Ilıcalı’nnı bilinen serveti ne kadar İngilizler açıkladı. Acun Ilıcalı türkiye7nin en zengin insanlarından biri oldu.

Muhabirlikten gelerek medya patronu olan Ilıcalı’nın özel hayatı kadar futbola ilgisi de medyanın yakından takip ettiği konulardan.

Başarılı iş insanı Ilıcalı, geçtiğimiz yıl Championship ekiplerinden Hull City’i satın alarak kendinden söz ettirdi.

İngiltere’de futbol kulübü satın alarak sansasyonel bir yatırıma imza atan Acun Ilıcalı’nın kazandığı para Türkiye’de hep merak konusu olurken bu merak İngiltere’ye de sıçradı.

İngiliz FLW sitesi, bu konuyu ele aldı.

ACUN’UN SERVETİ 100 MİLYON DOLAR

“Hull City’nin sahibi ne kadar zengin?” başlıklı bir yazı yayınlanan sitede, Ilıcalı’nın Türkiye’deki şirketleri, dünya çapında yaptığı prodüksiyon işleri ve yayınları hakkında da bilgi verildi.

FLW, Ilıcalı’nın bu kapsamda yaklaşık 100 milyon dolarlık bir servete sahip olduğunu iddia etti.

2004 yılında kendi medya şirketi Acun Medya’yı kuran Acun Ilıcalı;  Var mısın Yok musun?, Fear Factor, Survivor, Yetenek Sizsiniz, O Ses, MasterChef gibi birçok program formatının haklarını satın alarak Türk izleyicilerle buluşturdu. 2013 yılında TV8 kanalını bünyesine dahil eden Ilıcalı, kanalını en çok izlenen TV kanalları arasına sokmayı başardı.

Ünlü iş insanı medya dünyasında göğüslediği başarıyı futbola da taşıdı. 2022 yılında Championship ekiplerinden Hull City’i satın alarak İngiltere’de adından söz ettiren ve 2023 yılında ise Shelbourne FC’nin çoğunluk hisselerini satın alan Acun Ilıcalı’nın serveti İngiliz basınında gündem oldu.

ACUN ILICALI EĞİTİMİ, YAŞI, MESLEĞİ KİMDİRİ

ACUN ILICALI KİMDİR?

Ali Acun Ilıcalı (d. 29 Mayıs 1969, Edirne), Türk televizyoncu, sunucu, girişimci, uluslararası yapımcı, iş insanı ve medya patronudur. Aynı zamanda ACUNMEDYA Grubu ile Exxen platformunun kurucusu, TV8 televizyon kanalı ve Hull City AFC futbol takımının da sahibidir.

Ilıcalı’nın spor muhabirliğinden, medya patronluğuna kadar uzanan yaşam hikâyesi hakkında belgeseller çekilmiş, kitap basılmış ve programlar yapılmıştır.

Bugüne kadar birçok farklı kategoride binden fazla ödüle layık görülmüş ve yapılan anketler sonucunda son 15 yıldır pek çok kez Türkiye’nin en güvenilir ilk üç ismi arasında yer almıştır. 2018, 2019, 2020 ve 2021 yıllarında medya sektörünün prestijli haftalık eğlence ve ticaret dergisi Variety’nin seçtiği medya ve eğlence sektöründe dünyanın en etkili 500 iş insanı arasına girmiştir.

Acun Ilıcalı’nın medya sektörüne ek olarak; sağlık, kozmetik, dijital platformlar, eğitim, tekstil, futbol ve e-ticaret gibi sektörlerde de global çapta yatırımları bulunmaktadır. Ilıcalı, destek olduğu sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra kendi gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de gündemde yer almıştır.

İlginizi Çekebilir

İstanbul su zammı yüzde 36

İstanbul suya ne kadar zam geldi kaç para oldu bilgisi. İstanbul’da suya yüzde 36 ile …

Sınırsız Hosting