Ana Sayfa / Yaşam / Adana MHP kutlama canlı yayını 9 Şubat

Adana MHP kutlama canlı yayını 9 Şubat

MHP canlı yayın Adana 50. yıl kutlamaları kanalı ve izle bilgisi. MHP’nin 50. yılı kutlamaları Adana’Da yapılıyor canlı yayınlarla vatandaşlara ulaşıyor. MHP canlı yayın izle. Devlet bahçeli Adana konuşma canlı yayın izle. 9 Şubat MHP Canlı Adana kutlama izle seyret bilgileri. 

Canlı Adana MHP kutlama progframı ve yayını 9 Şubat Cumartesi. Canlı Adana MHP kutlama ve Devlet bahçeli konuşması izle. Adana canlı izle MHP. Adana’da CKMP’nin 9 Şubat 1969’da Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği genel kurul sonucunda Türk siyasetine adım atan MHP, 50. kuruluş yıl dönümünü de yine aynı yerde, muhteşem bir törenle kutluyor.

MHP NASIL KURULDU NE ZAMAN KURULDU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın,”50. yılımızı beka, bağımsızlık, hürriyet, demokrasi mücadelesine yaraşır bir şekilde kutluyoruz. Adana’da 1969’un ihtişamlı, heyecanlı ve coşkulu atmosferine geri dönmüş olacağız” ifadesini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 50. kuruluş yıl dönümünü Adana’da muhteşem bir törenle kutluyor. Adana’da CKMP’nin 8-9 Şubat 1969’da Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği genel kurul sonucunda Türk siyasetine adım atan MHP, 50. kuruluş yıl dönümünü doğum yeri olan Adana’da 9 Şubat 2019’da Cumartesi günü kutluyor. Etkinlikler çerçevesinde Adana’da, 1969’da kongrenin yapıldığı Adnan Menderes Spor Salonu’nda, bugün saat 14.00’da partinin 50 yıllık süreçteki seçim afişleri ile fotoğraflar ve objelerin yer aldığı bir sergi açılacak. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, MHP’nin tarihinde özel bir yeri olduğu için 50’nci yılın Adana’da kutlandığını belirterek, “50. yılımızı kutlu beka, bağımsızlık, hürriyet, demokrasi mücadelesine yaraşır bir şekilde kutluyoruz. Adana’da 1969’un ihtişamlı, heyecanlı ve coşkulu atmosferine geri dönmüş olacağız” ifadesini kullandı.

TÖREN, BUGÜN SAAT 11.00’DA FUAR ALANINDA

Bugün ise kutlamanın yapılacağı TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin konuşması öncesi, aralarında Ahmet Şafak, Mustafa Yıldızdoğan ve Kaya Kuzucu’nun da yer aldığı ülkücü sanatçılar konser verecek. Saat 11.00’da başlayacak program kapsamında, lider Devlet Bahçeli’ye, aracı fuar alanına yaklaştığında elinde Türk bayrağı bulunan gençlerle, 16 Türk devletinin bayrağını taşıyan 9 motosikletli eşlik edecek. Fuar alanındaki kutlamada mehter takımı da yer alacak.

ADANA İL BAŞKANI AVCI, TÜM VATANDAŞLARI DAVET ETTİ

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, “Türk Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ilham veren Adana, tüm zamanlarda ‘Önce ülkem ve milletim’ diyen, bu uğurda 5 bin şehit veren ülkücü milliyetçi hareketin de tarih sahnesine çıkmasına ev sahipliği yapmış çok özel bir kenttir. Bu sebeple büyük bir övüncün sahibi olan Adana, 50 yıllık onurun kutlanacağı muhteşem bir töreni hemşehrimiz Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin katılımlarıyla icra edecektir. Bu vesileyle; partili-partisiz tüm vatandaşlarımızı bu onur ve mutluluğu paylaşmaya, törenimize katılmaya, bir ve beraber olmaya davet ediyorum” dedi.

SEMİH YALÇIN: “ADANA’NIN ÖZEL BİR YERİ VAR”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, MHP’nin kuruluşunun 50. yıl dönümüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yalçın, MHP için bu 50 yıllık sürede Türk siyasetinde yaşanan gelişmeler çerçevesinde en zor olayın 12 Eylül olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: “Bu süre zarfında MHP’nin geçtiği en önemli dönemeç 12 Eylül 1980 darbesi ve sonrasıdır. Milliyetçi ülkücü hareket 12 Eylül öncesinde Türkiye’yi uydulaştırmayı ve hür dünyadan koparmayı amaçlayan komünist ve ayrılıkçı saldırıların odağındayken, her gün birkaçı şehit edilen ülküdaşlarımız ve parti mensuplarımızın mazlum ve mağdur addedilmesi gerekirken kıyamet MHP’nin başına koptu. Kurucu Genel Başkanımız Alparslan Türkeş dahil, MHP’nin ve ülkücü kuruluşların yöneticileri bir ihanet şebekesiymiş gibi toplanıp hapishanelere, zindanlara atıldı. Ülkesi uğruna canını vermekten kaçınmayan Türk milliyetçileri, vatan hainleriyle aynı kefeye konuldu.” Bir “MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası” ihdas edilerek ülkücülerin yargılandığını belirten Yalçın, şunları söyledi: “Kimi idama kimi de yıllarca hapse mahkum edildi. Ülküdaşlarımız daha mahkum edilmeden en ağır işkencelere ve gaddarlıklara maruz kaldı. 12 Eylül öncesinin bütün hastalık ve problemlerinin hesabı bizden soruldu. Partimiz ve ülkücü kuruluşlar darmadağın edildi. Kısacası hepimizin iliklerimize kadar hissettiği 12 Eylül sonrası bizim için tam bir fetret dönemiydi. Bedeli camiamız için çok ağır olsa da bu menhus dönemi atlattık ama hepimiz çok acılar çektik, mağduriyetler yaşadık. Ben de o çileli günlerin yakın şahitlerinden ve fetreti yaşayanlardan biri olarak birkaç kez hapse girdim.” AA

MHP’NİN KURULUŞU

ADANA’da 8-9 Şubat 1969’da yapılan CKMP kurultayında partinin adı MHP oldu, Genel Başkanlığa Alparslan Türkeş getirildi. Kurultaydan sonra toplanan ilk genel idare kurulunda da partinin ambleminin “üç hilal” olması kararlaştırıldı.

MHP’nin Gençlik Kolları (Ülkü Ocakları) için de “hilal içinde kurt” amblemi benimsendi. 12 Ekim 1969 seçimlerinde yüzde 3 oy alan MHP, oyunu arttırmış olmasına rağmen milli bakiye sistemi kalktığı, yerine nispi temsil sistemi getirildiği için sadece kurucu lider Alparslan Türkeş’i Adana’dan milletvekili çıkardı.

14 Ekim 1973 seçiminde yüzde 3,4 oy alarak 3 milletvekili kazanan MHP, Süleyman Demirel’in başbakanlığında kurulan birinci Milliyetçi Cephe (MC) hükümetine 2 bakanlık alarak dahil oldu. Bu hükümette Alparslan Türkeş Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı, Mustafa Kemal Erkovan ise Devlet Bakanı oldu.

Teknik Yapı’dan Fırsat! Ayrıcalıklı projeler %10+%10 indirime ek 120 ay 0.98 vade oranıyla satışta!
performanceNative
MHP, 5 Haziran 1977 seçimlerinde yüzde 6,4 oy alarak 16 milletvekili çıkardı ve yine Süleyman Demirel’in başbakanlığında ikinci MC hükümetinde 5 bakanlık aldı. Türkeş yine Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı oldu.

12 EYLÜL’ÜN ARDINDAN

12 Eylül 1980 darbesinin ardından kapatılan MHP çizgisi, 1983 yılında yeni siyasal partiler kurulmasına izin verilince Mehmet Pamak tarafından kurulan Muhafazakar Parti tarafından temsil edildi. Bu parti 1985’de adını Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) olarak değiştirdi. 1987 referandumundan sonra MHP’nin kurucu lideri, MÇP Genel Başkanı oldu.

MÇP’nin 24 Ocak 1993’teki Genel Kurulu’nda delegelerin oy birliği ile partinin adı yeniden MHP oldu ve genel başkanlığa tekrar Alparslan Türkeş seçildi.

ALPARSLAN Türkeş’in 4 Nisan 1997’de vefat etmesinin ardından 6 Temmuz 1997’de yapılan olağanüstü kurultayda Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş ile Devlet Bahçeli arasında yapılan seçim yarışını Devlet Bahçeli kazandı ve MHP Genel Başkanlığına seçildi

BAHÇELİ DÖNEMİ

BAHÇELİ genel başkanlığında MHP, 1999 genel seçimlerinde yüzde 17,98 oy alarak DSP’nin ardından en çok oy alan ikinci parti oldu ve 129 milletvekili çıkardı. Kurulan DSP-ANAP-MHP koalisyonunda, biri başbakan yardımcılığı olmak üzere 12 bakanlık alan MHP, ikinci büyük koalisyon ortağı oldu.

2007 genel seçimlerinde yüzde 14,29 oy alarak 71 milletvekilliği kazanan MHP, TBMM’de yeniden grup kurdu. MHP, 2011 genel seçimlerinde yüzde 14,27 oy alarak Mecliste 53 milletvekili, Haziran 2015 genel seçimlerinde yüzde 16,29 oy alarak 80 milletvekili ile temsil edildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11 Ekim 2016’daki grup toplantısında yaptığı “Başkanlık sistemi” çıkışıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve 16 Nisan 2017’deki anasaya değişikliğine giden yolu açan isimlerden biri oldu. Türkiye, bu referandumda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçti.

MHP, 24 Haziran 2018’de erkene alınan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi’ne AK Parti ile kurduğu “Cumhur İttifakı” ile girdi. MHP bu seçimde yüzde 11,1 oy oranı ile 49 milletvekili çıkardı.

İlginizi Çekebilir

Gizem Sinanoğlu öldü

Ordu’da kayıp kız Gizem Sinanoğlu’nun cenazesi bulundu. Ordu’da 30 Nisan’dan beri kayıp olarak aranan Gizem …

Sınırsız Hosting