Ana Sayfa / Ekonomi / Adana’da büyük yıkım 6 şubat

Adana’da büyük yıkım 6 şubat

Adana’da deprem büyük yıkıma neden oldu. Adana depremde ölenlerin sayısı 6 şubat. Kahramanmaraş merkezli depremde Adana’da yıkılan bina sayısı ve ölü ve yaralı sayısı.

Adana depremde ölen sayısı ve yıkılan bina sayısı. 6 şubat Adana büyük deprem sonrası yaşananlar. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde de hissedildi. Adana’daki son durumda ise bir 17 katlı diğeri 14 katlı olmak üzere 3 apartman yıkıldı.

Saat 4.17’de meydana gelen, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye’de de hissedilen 7.4’lük deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi. Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

BİRÇOK İLDEN YIKIM HABERİ GELİYOR
Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye’de bazı binalar yıkıldı. Ara ara sarsıntıların hissedildiği bölge illerinde valilikler koordinasyonunda kriz masaları oluşturuldu.

“3 APARTMAN YIKILDI”
Öte yandan depremin acısının hissedildiği Adana’da ise acı bilançoyu Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar açıkladı. Karalar yaptığı açıklamada “Biri 17 diğeri 14 katlı olmak üzere ilk belirlemelere göre 3 apartman tamamen yıkıldı. Lütfen vatandaşlarımız yolları boşaltsın.” dedi.

“ADANA’DA 10 CAN KAYBIMIZ VAR”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da son duruma ilişkin açıklama yaptı. Oktay açıklamasında, “Adana’da 10 kaybımız var.” dedi.

ADANA’DA EĞİTİME ARA VERİLDİ
Deprem sonrası Adana Valisi önemli bir açıklama yaparak, “İlimizde hissettiğimiz deprem sebebiyle 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumlarımızda eğitime bir gün ara verilmiştir. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun.” dedi.7.4'lük deprem sonrası Adana'da son durum

İlginizi Çekebilir

Memur ve personel alımı durduruluyor

Devlet memur ve personel alımlarını durduruyor. Kamu tasarruf paketi çerçevesin d edevlet eleman alımını azaltacak …

Sınırsız Hosting