Ana Sayfa / Gündem / AHL yıkımı izinsiz çıktı

AHL yıkımı izinsiz çıktı

Atatürk Havalimanı yıkımının izinsiz yapıldığı ortaya çıktı., yıkıma ara verildi. İstanbul Atatürk Havalimanı yıkımının belgesiz ve izinsiz yapıldığı yani kaçak yıkım olduğu öne sürüldü.

AHL yıkımına ara verildi sebebi ise yıkımın kaçak olması iddiası. İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Kıdık, Atatürk Havalimanı’nın yıkımının resmi yazı olmadan başlatıldığının ortaya çıktığını ve yıkım işlemlerine ara verildiğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Kıdık, Atatürk Havalimanı’nın yıkılarak Millet Bahçesi yapılacağını gündeme getirmişti. Söz konusu duruma birçok siyasetçi tepki göstererek yıkma kararının durdurulmasını istemişti. Kıdık, sosyal medya hesabından limanın yıkımı hakkında bir paylaşımda daha bulundu.

AHL YIKIMINI HANGİ FİRMA YAPIYOR

2018 yılında “Dünyanın en iyi 3. havalimanı” seçilen Atatürk Havalimanı’na cumartesi iş makinaları girerek yıkıma başladı. Atatürk Havalimanı’nın yıkım kararı kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu alana yapılacak Millet Bahçesi ihalesinin kimseye duyurulmadan kapalı kapılar arkasında gizlice yapıldığını Sözcü Gazetesi yazarı Çiğdem Toker yazmıştı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ’nin pazarlık usulü ile yaptığı ihaleye davet edilen 6 firmadan 3’ü ise İstanbul Havalimanı’nı yapan şirketlerdi. 2 milyar 100 milyon liralık yıkım ihalesini ise Yapı ve Yapı İnşaat firması kazandı.

Paylaşımında Atatürk Havalimanı’ndaki yıkım işlemlerine ara verildiğini duyuran Kıdık, “Atatürk Havalimanı’ndaki yıkım faaliyetlerine ara verildi. Yıkımın herhangi bir resmî evraka dayanmadan başladığı ortaya çıktı. Resmî yazı gelene dek korsan yıkıma ara verildi” dedi.

‘PLAN YOK, KARAR YOK YIKIMI VAR’

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, “İstanbul’un 2009 yılında onanan ve ‘Kent Anayasası’ denilen üst ölçekli planlarında ve 1 / 5000 ölçekli nazım imar planlarında dolayısı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında Atatürk Havalimanı’nın Millet Bahçesi olacağına dair bir plan kararı henüz yok. Yani millet bahçesine ilişkin bir imar planı revizyonu yok. Şu an plansız şekilde kapalı kapılar arkasında hayata geçirilen bir proje ile karşı karşıyayız.” dedi.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Sınırsız Hosting