Ana Sayfa / Gündem / Ahmet Şentürk kovuldu iddiası

Ahmet Şentürk kovuldu iddiası

Ahmet Şentürk, Kazdağları için ne demişti, Kazdağları talanını nasıl övmüş ve neler söylemişti yeniden gündem oldu. Kazdağları’nda yaklaşık 350 bin ağacı katleden, “Ruhsatımız var. Kazdağları’ndan hiçbir yere gitmiyoruz” diyen, Doğu Biga Madenciliğin Genel Müdürü Ahmet Şentürk’ün işine son verildi

Ahmet Şentürk Doğu Biga Madencilği Genel Müdürlüğü görevinden alındı, işine son verildi iddiası. Kazdağları’nda altın madeni için ağaç katliamı yapması ile bilinen Kanadalı Alamos Gold şirketinin, Hollanda’daki iştirakı üzerinden Türkiye’de sahip olduğu Doğu Biga Madencilik’in Genel Müdürü Ahmet Şentürk’ün 31 Mayıs itibariyle görevine son verildi. Çiğdem Toker’in yazısına göre, istifanın duyurusu 31 Mayıs tarihli Ticaret Sicil gazetesinde yayınlandı.

ŞİRKET AHMET ŞENTÜRK’Ü GÖNDERDİ

Toker yazısında, Şektürk’ün geçen yıl kasım ayında, 2 yıllığına yönetim kurulu üyesi, 1 yıllığına da başkenvekili olarak seçildiğini hatırlattı. “Bu koltukta sadece 6 ay kalabilen Şentürk’ü aradım. Görevinin neden bittiğini sordum” diyen Toker, “Karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık” yanıtı aldığını aktardı.

Toker, son aylardaki tartışmaların bu ayrılık üzerindeki etkisi olup olmadığı yönündeki sorusuna Şentürk’ün, “Hayır, bu profesyonel bir karar” yanıtı verdiğini ifade etti.

Ne olmuştu ?

Doğu Biga Madenciliğin eski Genel Müdürü Ahmet Şentürk, mart ayındaki bir söyleşide Kaz Dağları’ndaki direniş ile alakalı, altın madenini çıkarmak için 30 yıl beklediklerini söylemiş, direniş nedeniyle sürecin uzaması için “Üç beş ay daha bekleriz sorun değil, Kaz Dağları’ndan hiçbir yere gitmiyoruz” ifadesini kullanmıştı.

Şentürk, bölgedeki su ve ağaç katliamının ardından başlatılan  “Su ve Vicdan Nöbeti” ile alakalı, “Su ve Vicdan Nöbeti vesaire falan filan. Herkes her şeyi yapma hakkına sahiptir. Gelir çadırını kurar. 400 gün mü ne beklediler. İstediği kadar beklesin, Herkesin gösteri yapma hakkı var. Konser verilebilir. Bunlara farklı anlamlar yüklemem. Biz madenciyiz, sabırlıyız. Bizim madenimiz 30 milyon yıl bekledi, 30 yıldır bekliyoruz madeni açmak için. Üç beş ay daha bekleriz sorun değil.” demişti. KAYNAK: SENDİKA ORG

İlginizi Çekebilir

Buğday alım fiyatı 2024

Çiftçiler 2024 buğday alım fiyatını beliyor. Bu yıl buğday kilo fiyatı ne olacak, devlet buğdayı …

Sınırsız Hosting