Ana Sayfa / Genel / Ahmet Yener nereli, neci ve kim?

Ahmet Yener nereli, neci ve kim?

Ahmet Yener neci, kim ve nereli, kariyeri nasıl soruları. Ahmet Yener aslen nereli, kaç yaşında ve hangi okul mezunu. Ahmet Yener Türkiye’nin en kritik 2023 Mayıs 14 seçimlerinde YSK başkanı olarak görev yapacak ve Ahmet yener ismini önümüzdeki süreçte çok fazla duyacağız. 

Ahmet Yener nereli yaşı, kim ve görevi ne soruları. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’in yaşamı ve görev alanları ne sorusu. YSK başkanlığına seçilen isim 2020 yılından bu yana Yüksek Seçim Kurulu üyeliği bulunan Ahmet Yener oldu. Yener daha önce Yargıtay’da da önemli görevlerde yer almıştı. Peki, yeni YSK Başkanı Ahmet Yener kimdir?

Yüksek Seçim Kurulu’nda başkanlığa seçilen isim Ahmet Yener oldu. Yener 16.01.2020 tarihinden bu yana YSK’da görev alıyordu.

YSK BAŞKANI AHMET YENER KİMDİR?

13/04/1966 tarihinde Beypazarı’nda doğmuştur. Ankara İmam Hatip Lisesini bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Ankara’da kısa dönem olarak yapmıştır. Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Yener; sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulunmuştur. 22/12/2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ahmet Yener, halen Yargıtay Yirmibirinci Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

“İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Tazminat Davalarında Görev ve Yetki”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları”, “İş Kazası ve Meslek Hastalığı”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları” adlarında ortak çalışmaya dayalı dört adet eseri bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

İlginizi Çekebilir

Belediye başkanından çalışanına taciz

Belediye başkanı 25 yaşındaki bayan çalışanına makam odasında cinsel tacizde bulundu iddiası. Mardin’de belediye bakanı …

Sınırsız Hosting