Ana Sayfa / Gündem / AK Parti’den Atatürk heykeline saldırı açıklaması

AK Parti’den Atatürk heykeline saldırı açıklaması

AKP, Atatürk heykeline sahip çıktı, aziz hatırasına zarar verdirmeyiz dedi. Ömer Çelik, Samsun’daki Atatürk heykeline saldırı sonrası ilk kez açıklama yaptı ve AKP olarak Atatürk’ün aziz hatırasına bağlı olduklarını söyledi.

Atatürk heykeline saldırı girişimi AKP’den sert tepki gördü. AKP; Atatürk’e saldırıya izin vermeyiz dedi. Samsun’daki Atatürk heykelinin halat bağlanıp yıkılmaya çalışılması ile ilgili AK Parti’den ilk açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına dönük her türlü saygısızlığa ve provokasyona geçit vermeyiz” dedi.
Samsun’un İlkadım ilçesinde 19 Mayıs 1919 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı yere inşa edilen anıta saldırı gerçekleştirildi. Sabana karşı araçları ile Atatürk Anıtı’na gelen 2 kişi, anıta urgan bağlayıp yıkmaya teşebbüs etmiş ve yakalanma korkusuyla olay yerinden kaçmıştı. Dün akşam anıtın bulunduğu bölgeye ellerinde meşaleleriyle birlikte akın eden Samsunlular, sabaha kadar nöbet tuttular.


AK PARTİ’DEN İLK AÇIKLAMA
Türkiye’yi ayağa kaldıran olayla ilgili AK Parti’den ilk yorum, partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi.

Yaptığı paylaşımda Çelik, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına yapılan saygısızlıkları ve provokasyonları kınıyoruz. Geçmişten beri bu saygısızlıkların ve provokasyonların temel amacı vatandaşlarımızda infial oluşturmak ve Türkiye’ye zarar vermektir.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Temmuz’da emekliye yüzde 13 zam

Emekliler temmuz 2024 enflasyon farkı olarak yüzde 13.6 zam alacak. emekli temmuz zammı belli oldu. …

Sınırsız Hosting