Ana Sayfa / Genel / Akan Abdula neci, nereli ve kim?

Akan Abdula neci, nereli ve kim?

Akan Abdula aslen nereli, neci, eğitimi ve kimdir bilgileri. CHPnin reklamcısı olarak bilinen Akan Abdula Türkiye’yi terk mi etti, CHP’den resmi olarak 49 milyon lira mı aldı soruları. Case Western Reserve Üniversitesi, Weatherhead School of Management’dan MBA derecesini alan Akan Abdula son dönemde en çok merak edilen kişiler arasında yer almakta. Peki, Akan Abdula kimdir? Akan Abdula kaç yaşında, aslen nerelidir?

Akan Abdula alen nerei, yaşı, eğitimi ve kimdir soruları. Akan Abdula nerede, Türkiye’yi terk mi etti CHP’liler soruyor. Akan Abdula kimdir? sorusu araştırılıyor. Bilgi Üniversitesi, Marka Okulu’nda Tüketici Davranışları dersini vermekte olan Akan Abdula, Türkiye’nin en iyi ürün lansmanı ve en etkili sosyal sorumluluk kampanyaları olmak üzere, çok sayıda altın Effie ödülüne layık görüldü. Son dönemde vatandaşlar tarafından en çok merak edilen kişiler arasında yer alan Akan Abdula ile ilgili detaylı bilgilere ve biyografisine haberimizden ulaşabilirsiniz.

AKAN ABDULA NECİ, NERELİ VE KİM?

AKAN ABDULA

Aralık 1978 Makedonya’nın (o zaman Yugoslavya) Üsküp şehrinde dünyaya geldi.

1880’li yıllarda Makedonya’nın başkenti Üsküp’te Türk okulu olarak kurulmuş olan Teffeyüz İlköğretim Okulundan sonra, Makedonya Devlet Lisesi Yosip Broz Tito’dan mezun olmuştur.

Üniversite eğitimi için Türkiye’ye gelerek, Bilkent Üniversitesi’nden akademik başarı bursu alarak, İşletme bölümünden mezun olmuştur.

Burslu olarak gittiği Case Western Reserve Üniversitesi, Weatherhead School of Management’dan MBA derecesini almıştır.

2003 yılında ABD’den Türkiye’ye dönmüştür.

20 yıl reklam, pazarlama stratejileri, marka yönetimi ve pazar araştırma iş deneyimi vardır.

Millward Brown’da araştırma direktörlüğü yaptı.

Grey İstanbul reklam ajansında Strateji ve Planlamadan sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Grey Group Worldwide küresel strateji konseyi üyeliğini yaptı. Global konseyi yöneten 12 stratejist arasındaydı.

Reklam Özdenetim Kurulu üyeliği yaptı.

Türkiye’nin en iyi ürün lansmanı ve en etkili sosyal sorumluluk kampanyaları olmak üzere, çok sayıda altın Effie ödülüne layık görüldü.

FutureBright Research’ı kurdu, FutureBright Group’a dönüştürdü. Bugün FutureBright Şirketler Grubu, 750’den fazla küresel ve yerel markaya hizmet veren, birkaç ülkedeki ofisleriyle faaliyet gösteren bir veri grubudur.

Türkiye’nin en büyük markalarına şahsen danışmanlık vermektedir.

İş Sanat danışman kurulunda görev almaktadır.

Bu aralar yeni kurulan FutureBright Sanat Vakfı ile yakından ilgilenmektedir.

Öngörülemeyenler isimli kitabın yazarıdır. Kitap yeni olmasına rağmen, şimdiden on baskı görmüştür.

Daily Telegraph stratejik yaklaşımlarını haberleştirmiştir.

Başak Karaca Abdula ile 2007 yılından beri “yeni” evlidir. Aylin ve Nil’in babasıdır.

AKAN ABDULA OLAYI NE?

Soner Yalçın’ın imtiyaz sahibi olduğu Oda TV, 28 Mayıs’taki cumhurbaşkanı seçimini kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasındaki iletişim stratejisti olan Akan Abdula’yı hedefe koydu.

OdaTV’nin Kılıçdaroğlu, Akan Abdula, 49 milyon TL haberi fos çıktı

OdaTV haberinde, Türk reklam tanıtım dünyasının parlak çocuğu olarak sektöre giren ve CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasının bir kısmını üstlenen Akan Abdula’ya ödenen hizmet bedeli dudak uçuklattı. Abdula seçimin kaybedeni Kılıçdaroğlu’ndan aldığı 49 milyon TL ile yurt dışının yolunu tuttu.” ifadelerine yer verdi.

Haberde, OdaTV’nin “Hürrem Elmas” mahlaslı yazarının seçim sürecinde Akan Abdula için ‘CHP’yi zorlar’ dediğini hatırlatıldı.

FutureBright şirketinin sahibi Akan Abdula söz konusu OdaTV’nin haberinin ardından bir açıklamada bulundu. Abdula, hakkında çıkan haberlerle ilgili geçtiğimiz hafta savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

İntegral müfredattan çıktı

MEB, lise 12. sınıflarda integral konusunu müfredattan çıkardı. integral artık liselerde okutulmayacak. Millî Eğitim Bakanlığı, …

Sınırsız Hosting