Ana Sayfa / Genel / Aksa Tufanı İsrail’i yakıyor

Aksa Tufanı İsrail’i yakıyor

İsrail, cehennemi yaşıyor Aksa Tufanı ile ülkede savaş durumu var. Gazze’den İsrail’e binlerce füze yağdı. İsrail-Gazze hattında tansiyon yüksek! İsrail’e karşı Aksa Tufanı operasyonu başlatan Hamas militanları, abluka altındaki Gazze Şeridi’nden ülkenin birçok noktasına yüzlerce roket fırlattı. Sabah saatlerinde başlatılan saldırılarda 22 İsrailli hayatını kaybetti, 250’den fazla kişi yaralandı. Bu gelişme sonrası “Savaş durumu alarmı ilan ediyoruz” açıklamasında bulunan İsrail ordusu, Gazze’ye saldırı başlattı.

Aksa Tufanı harekatı ile HAMAS İsrail’e saldırdı ülke cehenneme döndü. İsrail’den kaçış başladı binlerce Yahudi ülkeyi terk ediyor. Hamas’ın  İsrnaül’e karşı Aksa Tufanı operasyonu başlatması sonrası, İsrail ordusu savaş durumu ilan ederek abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırdı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail’e karşı başlattıkları Aksa Tufanı’nın ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu.

Son Dakika: Hamas militanlarının ülkeye sızmasına misilleme yapan İsrail, Gazze'ye saldırı başlattı

Birçok noktadan İsrail’e doğru çok sayıda roket atıldı

Yüzünün görülmediği bir videoda konuşan Dayf, Filistin halkının yeniden devrim yaptığını ve bir devlet kurma projesine geri döndüğünü ifade ederek; “İsrail’in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, İsrail’e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık.” dedi.

Son Dakika: Hamas militanlarının ülkeye sızmasına misilleme yapan İsrail, Gazze'ye saldırı başlattı

Dayf, Aksa Tufanı’nın İsrail’in düşündüğü ve beklediğinden çok daha büyük olacağını belirterek İslam ve Arap dünyasını İsrail’in işgalini silmek için birleşme, “elinde tüfeği olan herkese bunu çıkarma çağrısı” yaptı. Aksa Tufanı operasyonuna katılamayanlardan dayanışmayı desteklemesini talep eden Dayf, yayınladıkları talimatların ve açıklamaların takip edilmesini istedi.

Dayf, ilk aşamada İsrail’in askeri bölgeleri ve hava üstlerini hedef aldıklarını dile getirerek, İsrail yönüne roket atmaya devam edeceklerini kaydetti.

Son Dakika: Hamas militanlarının ülkeye sızmasına misilleme yapan İsrail, Gazze'ye saldırı başlattı

Gazze Şeridi’nden çıkan silahlı grup, yakınlardaki Sderot kentinde bir polis merkezini ele geçirdi

Gazze’den atılan roketler nedeniyle İsrail’de 22 kişi hayatını kaybetti, yaralananların sayısı ise 250’yi geçti. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri ve nerede olduklarına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Son Dakika: Hamas militanlarının ülkeye sızmasına misilleme yapan İsrail, Gazze'ye saldırı başlattı

Saldırı sonrası Sderot bölgesindeki bazı yollar İsrail güçleri tarafından kapatıldı

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik başlatılan saldırıların ardından İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Savaş durumu alarmı ilan ediyoruz. Son 1 saat içerisinde Gazze’den İsrail’e çok büyük ölçekte roket saldırıları başladı ve teröristler birkaç farklı noktadan İsrail’e sızdı. Sınıra yakın bölgelerdeki halkımıza korunaklı bölgelere yakın durmaları talimatı veriyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bölge alev alev! 'Aksa Tufanı' operasyonu başlatan Hamas ülkeye sızdı, İsrail savaş durumuna geçti

İsrail sınırına yakın bölgelerde yaşayan Filistinliler evlerini terk ediyor

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, roketlerin fırlatıldığı Gazze’deki hedeflere doğru saldırı başlatıldı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yedek askerleri göreve çağıran kararnameyi imzaladı.Gallant, Gazze Şeridi etrafında 80 kilometre yarıçapındaki bölgeyi askeri alan ilan etti.

 

İlginizi Çekebilir

Göbekle gelen servet

Yasin cengiz, göbeğini sallayarak servet sahibi oldu. sosyal medya fenomeni Yasin cengiz bir göbek sallama …

Sınırsız Hosting