Ana Sayfa / Kime Ait / ALES giriş belgesi al

ALES giriş belgesi al

ALES giriş belgesi alma yolları ve ALES 2020 sınavı ne zaman hangi gün. ALES sınavı için sınav giriş belgesi ve sınav yerleri açıklandı. Adaylar sınav giriş belgesini http://ais.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek. ÖSYM AİS aracılığıyla görüntülenebilen sınav giriş belgelerine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşmak mümkün. Ayrıca ÖSYM kapsamında 16 Ağustos tarihinde yapılacak ALES için duyuru yayımlandı. ÖSYM, sınava girecek adayların geçici kimlik belgesi işlemleri için sınav günü açık olacak nüfus müdürlüklerini yayınladı…

ALES tarihi 2020. ALES sınavında yeterli puanı alıp akademik kariyerine başlamak isteyen öğrenciler, tüm yurt genelinde hafta sonu yapılacak ALES sınavında ter dökecek. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ALES sınav giriş belgesini alabiliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 16 Ağustos 2020 tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1) için geçici kimlik belgesi düzenlenmesine yönelik açıklama yaptı.

ALES SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, ALES sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu. İşte Aygün’ün yaptığı açıklama;

2020-ALES/1 Sınava Giriş Belgeleri adaylarımızın erişimine açılmıştır.  16 Ağustos 2020 tarihinde ALES’e girecek adaylarımız sınav yerlerini http://ais.osym.gov.tr  adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirler. Adaylarımıza şimdiden başarılar dilerim.

ALES SINAV YERİ SORGULAMA EKRANI

2020 ALES/1 SINAVI İÇİN SINAV GÜNÜ AÇIK TUTULACAK İL VE İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ

16 Ağustos 2020 tarihinde uygulanacak 2020 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2020-ALES/1) girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 16 Ağustos 2020 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir.

Bu amaçla sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar, Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebileceklerdir. “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla, Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve güncel bir fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.

Adaylar, sınav günü açık tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinin adresine ve açık oldukları saatlere aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

İlginizi Çekebilir

Gülnihal Karadereli bıçalı saldırıya uğradı

Gülnihal Karadereli çalıştığı Marmaray’da bıçaklı saldırıda yaralandı. İstanbul’da Marmaray İstasyonu’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Gülnihal …

Sınırsız Hosting