Ana Sayfa / Kadınca / Aleyna Ölmez neci, kim ve nereli?

Aleyna Ölmez neci, kim ve nereli?

Aleyna Ölmez nereli, neci., yaşı ve kim bilgileri.  Depremden tam 11 gün sonra enkazdan yaralı olarak kurtarılan Aleyna Ölmez Ankara’da tedavi altına alındı. peki Aleyna Ölmez kaç yaşında nereli, neci ve son durumu nasıl bilgisi. Aleyna Ölmez deprem enkazında 248 saat nasıl hayatta kaldı, nasıl yaşamayı başardı bilgileri. 

Aleyna Ölmez yaşı, neci ve kim bilgisi. Kahramanmaraş’ta depremden 11 güan sonra enkaz altında kurtarılan yani depremden tam 248 saat sonra kurtarılan Aleyna Ölmez kim merak ediliyor.

Kahramanmaraş’ta depremin 248. saatinde enkazdan sağ çıkarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, tedavisi için Ankara’ya sevk edildi. Ambulansla Kahramanmaraş Havalimanı’na götürülen genç kızın ilk sözleri, “İyiyim. Hiçbir şey yoktu, kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım” oldu. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin 11. gününde Kayabaşı Mahallesi’nde bulunan Atabey Apartmanı’nın enkazından 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, sağ çıkarıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Ölmez’in Ankara’ya sevk edilmesine karar verildi.

248. saatte kurtarılan Aleyna Ölmez'den ilk sözler: İyiyim, kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım

Ambulansla Kahramanmaraş Havalimanı’na götürülen ve hava ambulansıyla Ankara’ya sevk edilen Aleyna Ölmez, “İyiyim, kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım” diye konuştu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Dilber, Ölmez’in sağlık durumuna ilişkin şu bilgileri verdi: “Çok inanılmaz bir olay. 248 saat sonra, 11. günde geldi. Vücut fonksiyonlarını çok bozulmadan yaşaması, böbrek fonksiyonlarının bozulmaması bizi şaşırttı. İnanılmaz bir şey. Sağlık durumu çok iyi. İlk geldiğinde ‘Aleyna nasılsın?’ dedim, ‘Hocam çok iyiyim’ dedi. Her geçen saat daha iyi oluyor. Çok daha iyi. Şimdi, Ankara’ya gönderiyoruz. Biraz travma var tabii. Travmanın etkileri nedeniyle biraz bu ortamdan uzaklaştırmak da gerekiyor. Vücudunda çok önemli bir kırığı yok. Beyin fonksiyonları iyi. Bütün organları iyi durumda. Daha iyi bir ortama çekmek istiyoruz onu.”

248. saatte kurtarılan Aleyna Ölmez'den ilk sözler: İyiyim, kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım

Ümitlerin tükendiği anda, ekipler iş makinesi ile çalışma yaptıkları esnada maden işçileri, AFAD ve Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri Atabey Apartmanı’nda bir ses duydular. İl Koordinasyon Valisi Gökmen Çiçek ve JAK ekiplerinin de katıldığı arama çalışması sonrası 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’e sağ olarak ulaşıldı. Madencilerin ‘Domuz damı’ yöntemiyle ulaştıkları Aleyna Ölmez, UMKE ekipleri tarafından ambulansla hastaneye sevk edildi.

248. saatte kurtarılan Aleyna Ölmez'den ilk sözler: İyiyim, kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım

Operasyon sonrası enkaz alanında sevinç yumağı oluşturuldu. 11 gündür bekleyen Aleyna’nın teyzesi Güler Duman, ısrarla çalışmasını sürdüren kurtarma ekibindeki madenciye sarılarak teşekkür etti. Duman, “11 gündür bizi yalnız bırakmadılar. Bunların sayesinde yeğenim kurtuldu. Gece gündüz buradalar. Allah onlardan razı olsun” dedi.

248. saatte kurtarılan Aleyna Ölmez'den ilk sözler: İyiyim, kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım

Kuzeni Feyzullah Çelik de bir kuzeninin daha enkaz altında olduğunu, onun da çıkarılmasını ümit ettiklerini kaydetti. Madenci ise kendisine yöneltilen övgüler üzerine, “Beni katmayın. Biz hepimiz buradayız. Biz çalışmaya devam edelim. Allah’tan ümit kesilmez” sözleriyle mutevaziliğini gözler önüne serdi.

248. saatte kurtarılan Aleyna Ölmez'den ilk sözler: İyiyim, kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım

Aleyna Ölmez’ikurtaran ekipler arasında yer alan Kocaeli Dilovası Belediyesi ekibi o anları anlattı. Ekipte görevli Feyim Orhan ilk sesi ayak hareketlerinden aldıklarını ifade ederek, “Madenciler ve Bergama Komando Alayı ile birlikte çalışıyorduk. Çok mutluyuz. İlk sesi ayak hareketlerinden duyduk. Daha sonra profesyonel ekipler geldi. Jandarma Arama Kurtarma’dan geldiler. Onlar kazı işlerini yaptı. Çok mutluyuz” dedi.

248. saatte kurtarılan Aleyna Ölmez'den ilk sözler: İyiyim, kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım

Ekipten Yusuf Yıldırım, “Her dakika bir ümit olduğuna inanıyorduk burada. Biz burada 8 gündür madenci ağabeylerimiz, asker ağabeylerimizle birlikte çalışıyorduk. Allah hepsinden razı olsun. Biz ümidin olduğuna hep inanıyorduk. Bir an olsun ümidi bırakmadım. Hissettiğimiz gibi oldu. Ümidimiz karşılığını buldu. Aleyna’yı çıkardık. Biz çok mutluyuz. Duygularımızı nasıl ifade edeceğimizi bilmiyoruz. Uyku, saat kavramı nedir bilmiyoruz. Bir canı çıkarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

248. saatte kurtarılan Aleyna Ölmez'den ilk sözler: İyiyim, kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım

Aynı ekipte yer alan Ozan Kaya da çok mutlu olduklarını belirterek, “Hep bir ümidimiz vardı. Yorgunduk ama Aleyna kardeşimizi bulduktan sonra bütün yorgunluğumuzu aldı. İnşallah daha da canlı çıkaracağımızı düşünüyoruz. Bütün yorgunluğumuz gitti. Çok mutluyuz şu anda” dedi.

ALEYNA ÖLMEZ NASIL HAYAKTTA KALDI

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı’nda çalışma yürüten AFAD, Kömür İşletmeleri AŞ, JAK ve Dilovası Belediyesi ekipleri, depremin 248’inci saatinde 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’e ulaştı.

Enkazın altından kurtarılan genç kız, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

“Aleyna şu anda çok iyi durumda”

Aleyna’nın durumu ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Dilber, “Aleyna şu anda çok iyi durumda, bizi şaşırttı. İlk geldiği andan itibaren şuuru açıktı, bizimle konuşuyordu. Biz de gerekli müdahaleleri yaptık. Vücut görüntülemeleri yapıldı, kan tahlilleri alındı. Görüntülemelerden sonra durumunun çok iyi olduğunu gördük. Zaten bizimle konuşuyordu. Şuuru açık olduğu için hiç koma durumu yoktu. Çok iyi korunmuş olduğu yerde, çok iyi durumdaydı. Hipotermi yoktu. Kan tahlilleri de böbrek fonksiyonları çok iyi geldi. Kas enzimleri çok yükselmemişti. Hemen sıvı tedavisine başlandı. Sıvı tedavisinden sonra Aleyna hala çok iyi bizimle konuşuyor. Gayet iyi durumda. Amcası ve kardeşi de geldi. Şu anda tedavisine devam ediyoruz.” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı

CHP’ye İYİ Parti’den istifa eden Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu geçti. İYİ Parti’den istifa eden Ayşe Sibel …

Sınırsız Hosting