Ana Sayfa / Gündem / Almanya vize yeni başvuru

Almanya vize yeni başvuru

Alman vizesi değişti, Almanya yeni vize nasıl alınacak, iki aşamalı vize nasıl olacak sorusu. Almanya’ya gitmek için Alman vizesi alma şekli değişti. Almanya, Türkiye’deki vize sistemini değiştirdi. İki aşamayla vize verilecek. Önce konsoloslukların internet sitesine randevu için başvurulacak. Ardından başvuru sırasına göre, maille randevu cevabı gelecek. Randevu kesinleşirse 1000 TL ödenip vize başvurusu yapılacak.

Almanya yeni vize sistemi, Türkler Alman vizesi için nasıl yol izleyecek, Almanya vizesi için para ne zaman yatacak. alman konsolosluğu mail hesapları ve vize başvuru doydurma işlemleri.

Türkler için Alman vizesi almak, hatta vize için randevu almak bile son üç yılda işkenceye dönmüştü. Aşırı gecikmeyi aşmak için Almanya, vize sisteminde değişikliğe gidiyor. Yeni ve hızlı sistem 18 Mart’ta yürürlüğe girecek. İlk aşaması önceki gün başladı bile.

Alman dış temsilciliklerinden yapılan açıklamaya göre, artık randevu sorgulamak için uzun süren telefonla arama ya da çeşitli çabalara gerek kalmayacak. Yeni vize başvuru sistemi iki aşamalı olacak.

ÖNCE BEKLEME LİSTESİNE KAYIT: Randevu için öncelikle, Türkiye’deki dış temsilciliklerin internet sitesinde yer alan randevu sistemine girilecek. Randevu bekleme listesine kayıt için, buraya bir mail yazılmalı. Başvuru formu, istenen belgeler ve randevu takvimi ile ilgili buradan hem bilgi alınacak hem de belgeler hazırlanacak. Ardından bununla ilgili başvuru sahibine bir maille cevap verilecek.

iDATA’DAN VİZE RANDEVUSU: Vize almak isteyenlerin randevuları, başvuru tarih sırasına göre verilecek. iDATA adlı hizmet sağlayıcı, temsilciliklere yapılan başvuru sırasına göre randevu verecek ve vize başvurusu gerçekleşecek. Randevu başvurusu ücretsiz. Ancak vize başvurusu randevusunun onaylanması için 1000 TL alınacak. Bu, vize hizmet ücretinin bir bölümü olarak değerlendirilecek.

ARACI VE BAŞKA ACENTE YOK: Açıklamada, Alman vizesi veren ya da yardımcı olacağını söyleyen aracı ya da acentelere gerek olmadığı, bu işlemlerin sadece iDATA üzerinden yapılabileceği belirtildi. Şimdi iki aşamalı sistemde, vize isteyen kişi önce ilgili konsolosluğun internet sitesinden “vize randevusu” talep edecek. Randevu için mail geldiğinde, iDATA’ya başvuracak ve 1000 TL randevu ücreti yatıracak, ardından vize için gidip başvurusunu yapacak.

İlginizi Çekebilir

Korhan Berzeg gizemi çözüldü

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’i yaban hayvanları parçalamış. Kayıp ekonomist gizemi çözüldü. Balıkesir’in Gönen ilçesinde tatil …

Sınırsız Hosting