Ana Sayfa / Gündem / Alparslan Kuytul neci, nereli ve kim?

Alparslan Kuytul neci, nereli ve kim?

Alparslan Kuytul aslen nereli, eğitimi, yaşı, kimdiri. Furkan Vakfı kime ait, kim kurdu yöneticileri kim merak ediliyor. Furkan Vakfı üye sayısı kaç, Furkan vakfı merkezi nerede ve Alparslan Kuytul’un kaç müridi var kökeni ne, amacı ne. Alparslan Kuytul, yapılanması nasıl, nasıl çalışıyor sorusu.

Kuytulcu’lar kim, amaçları ne, yapılanmaları. Alparslan Kuytul memleketi., kaç doğumlu, eğitimi ve kimdir bilgileri. Furkan Vakfı kim tarafından ne zaman nerede hangi amaçla kuruldu faaliyetleri. Alparslan Kuytul şimdi derede, kaç yıl hapis yaptı suçu neydi soruları.

ALPARSLAN KUYTUL NECİ, NERELİ KİM VE AMACI NE?

ALPARSLAN KUYTUL KİMDİR?
Alparslan Kuytul (d. 20 Ağustos 1965, Adana), Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının manevî lideridir. 1980’lerdeki çalışmalarının ardından 1994 yılında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfını kurdu.

Alparslan Kuytul 1965 yılında Adana’nın 46 km güneyindeki Karataş ilçesinde dünyaya geldi. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993-1997 yılları arasında da Mısır’ın El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslâm Hukuku bölümünde okudu. El-Ezher Üniversitesi’nde okuduğu yıllarda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfını kurmuştur. Kuytul’un İnternet üzerinden yayın yapan, kendisine ait TVFurkan adında bir kanalı vardır. Ayrıca 2011 yılından beri Furkan Nesli dergisinin başyazarlığını yapmaktadır.
30 Ocak 2018’de gözaltına alınan Kuytul 8 Şubat 2018’de tutuklandı. “Suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” suçundan yargılandığı davanın yanı sıra Temmuz 2018’de “terör örgütlerine destek vermek” suçundan hakkında bir dava daha açıldı. 5 Aralık 2019’da tahliye edildi.
2018’DE VAKFA KAYYUM ATANMIŞTI
30 Ocak 2018 operasyonu sonrası Adana 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, ihtiyati tedbir kararı alarak kuruluş amaçlarına aykırı faaliyetlerinden dolayı Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına kayyum atamıştı.

Değerli okurlarımız, Alparslan Kuytul ve Furkan vakfı ile ilgili google da daha fazla bilgi bulabilirsiniz aşağıdaki terimlerle arama yaptırabilirsiniz. Alparslan Kuytul kimdir Kürtmü?
Alparslan Kuytul Türk mü?
Furkan eğitim ve hizmet Vakfı hangi cemaatin?
Alparslan Kuytul amacı ne?

Alparslan Kuytul hangi partili
Alparslan Kuytul Atatürk
Alparslan Kuytul Cemil Bayık
Alparslan Kuytul kökeni
Alparslan Kuytul ne iş yapar
Alparslan Kuytul Cübbeli
alparslan kuytul fetö’cü mü
Alparslan Kuytul nereli kürtmü

İlginizi Çekebilir

MEB’in yeni müfredatı onaylandı

Yeni müfredat onaylandı. Talim ve Terbiye Kurulu MEB’in yeni müfredatını onayladı. Okullarda eğitim sistemi yenilendi. …

Sınırsız Hosting