Ana Sayfa / Yaşam / Ançuezli Pizza tarifi ve neli sorusu

Ançuezli Pizza tarifi ve neli sorusu

Ançüezli pizza son dönemde moda oldu. Balıklı pizza yani Ançüez aslında Türk damak tadı olan bir yiyecek türü. Ançüezli pizza, birçok kişi tarafından duyulmayan bir türdür. ‘Ançüezli pizza nedir?’ sorusunun yanıtıyla ilgili tüm ipucularına buradan ulaşabileceksiniz.

Balıklı pizza var mı adı ne ve nasıl yapılıyor diye sorulabilir. Ançüezli pizza aslında balık pizzasıdır dense yeridir. Ançüez içinde neler var ve nasıl hazırlanıyor birlikte okuyalım.

ANÇÜEZLİ PİZZA NEDİR?

Ançuez, genellikle hamsi, sardalya, çaça ve tirsi balıklarından yapılan tuzlu ve yağlı bir balık ezmesidir.

Ançuez Pizza içerisinde Domates Sosu, Mozzerella Peyniri ve Ançuez bulun

ANÇÜEZ TARİFİ

Hamsilerin başları koparılıp bağırsakları çıkarılır. Çok iyi yıkanması gerekmektedir. 5-6 kez iyice yıkanır. Yıkama işlemi bittikten sonra bir – iki saat bir süzgeçte tüm suyu çıkana bekletilir. Daha sonra bir teneke veya kavanoz içerisine bir kat rafine edilmemiş tuz bir kat ise hamsi balığı istif edilir. Bu işlem böyle devam eder ve son kat hamsiden sonra kalan tuz bolca son tabakanın üstüne eklenir. Açık tenekenin veya kavanozun üzerine 300-500 gramlık bir ağırlık konur ve kapağı kapatılır. Bu şekilde 45 gün bekletilir. Yeneceği zaman istenilen miktarda çıkarılır ve yıkandıktan sonra bir kaç saat suda tuzunu salması için bekletilir. Üzerine zeytinyağı eklenir ve limon ile servis yapılır.

Başka uygulamalarda, ançuez 3 hafta bekletilir ve 3 hafta sonra çıkarılır, tuzu alınır ( el ile rahatça alınabilir ) ve bir kavanoz içine sıkıca bastırılır üzerine 10 adet tane karabiber atılır. Kavanoz, zeytin yağı ile doldurulur.

İlginizi Çekebilir

Üniversiteli İrem Er öldü

Bartın’da kız öğrenci ölü bulundu. İrem Er ölüm nedeni ne merak ediliyor. Üniversite öğrencisi İrem …

Sınırsız Hosting