Ana Sayfa / Manşet / Ansu Fati futbol tarihine geçti

Ansu Fati futbol tarihine geçti

Barceno’da 16 yaşındaki futbolcu Ansu Fati ilk kez resmi bir maça çıkarak kulüp tarihinin yeni en genç futbolcu rekorunu kırdı. dünyada en genç futbolcular. Barcelona’nın Real Betis’i 5-2 mağlup ettiği maçta son 12 dakikasında görev alan 16 yaşındaki Ansu Fati, 1941’den bu yana Barcelona forması giyen en genç futbolcu oldu.

Futbolcu Ansu Fati aslen nereli, kaç doğumlu, ve Barcelona’da ne zaman ilk maçına çıktı kimdiri dünya genelinde aranıyor.

İspanya La Liga’nın ikinci hafta mücadelesinde Barcelona ile Real Betis karşı karşıya geldi. Antoine Griezmann’ın 2 gol 1 asistle yıldızlaştığı karşılaşmayı Barcelona 5-2 kazandı.

Luis Suarez, Lionel Messi ve Ousmane Dembele gibi isimlerin sakatlıkları sebebiyle hafta içi takımla antrenman yapma şansı bulan 16 yaşındaki Gine Bissau’lu Ansu Fati, Betis maçının son 12 dakikasında forma giyme şansı buldu.

Fati böylece 1941’de sahaya çıkan Vicente Martinez’den sonra Barcelona forması giyen tarihteki en genç isim oldu. Maç sonunda genç oyuncuyu çıkış tünelinde bekleyen kaptan Messi, Fati’yi sarılarak tebrik etti. Arjantinli yıldız maç sonunda Instagram üzerinden “Hepimiz adına güzel bir maçtı” mesajıyla birlikte genç oyuncuyla olan fotoğrafını paylaştı.

EN GENÇ BARCELONALI FUTBOLCU ANSU FATİ

1941’den bu yana Nou Camp çimlerine çıkan en genç isim olan Ansu Fati, maçta görev aldığına inanmadığını ve bu sebeple bir süre sahadan ayrılmayıp çimlerde kaldığını belirtti. Maç esnasında inanılmaz heyecanlı olduğunu söyleyen genç oyuncu, kulübüne ve hocasına kendisine güvendikleri için teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Tokat deprem büyüklüğü

Tokat son deprem büyüklüğü. Tokat’a yeni büyük deprem bekleniyor mu? Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde …

Sınırsız Hosting