Ana Sayfa / Yaşam / Arabada ya da otobüsle et nasıl taşınır

Arabada ya da otobüsle et nasıl taşınır

Et en uygun nasıl taşınmalı uzun yollarda şehirlerarası yolculuklarda bilgisi. Kurban eti otobüsle ya da arabayla nasıl taşınır neler yapmalı nasıl saklamalı bilgisi. Uzak yerden et nasıl gelir bozulmadan et eve kadar nasıl taşınır bilgisi.

Araba ya da otobüsle et nasıl taşınır, şehirlerarası otobüsler et taşır mı nasıl paketlenmeli, uzun yol için et nasıl saklanmalı nasıl sarılmalı bilgisi.

Kurban etini şehirlerarası taşımak pek çok kişi için düşündürücü bir durumdur. Bayram için özellikle kendi memleketine giden ve kurbanını orada kesen kişiler, yaşadıkları şehre dönerken kurban etini şehirlerarası nasıl taşıyacaklarını düşünürler. Ya da kestiği kurban etini başka bir şehirde yaşayan akrabasına, tanıdığına götürmek veya göndermek isteyenler de bu konuda zorluk çekebilirler. Peki uzun yolda bozulmadan, buzu erimeden ve koku yapmadan nasıl kurban eti taşınır? Gelin bu soruya detaylı ve yararlı örneklerle cevap verelim.

İlk olarak kurban etini şehirlerarası yolculuğa hazırlamak için eti önceden dinlendirip parçalara ayırmanız ve bu parçaları özenli, havası alınmış bir şekilde buzdolabı poşetlerine pay etmeniz gerekmektedir. Kullanılabilecek miktarlar kadar poşetler hazırlamanız, yemeklerinize katacağınız zaman işinizi kolaylaştıracaktır. Kıyma ya da parçalar halinde hazırladığınız kurban etlerini, direkt olarak buzluk ya da derin dondurucuya atın. Tam anlamıyla donmaları için 24 saat beklemeniz yerinde olacaktır. Tam olarak donmamış kurban etiyle şehirler arası yolculuk yaparsanız, etinizin buzu çabuk çözülebilir ve bu da koku yaratabilir. Ayrıca buzu çözülen etler, saldıkları suyla birlikte bozulmaya açık bir hale gelir; çözülmüş her et de derhal pişirilerek tüketilmeli ve bir daha dondurulmaya çalışılmamalıdır.

Kurban etinin uzun yolda taşınması özellikle karayoluyla seyahat edenler için pek çok önlemi de beraberinde getirmektedir. Bu tip durumlarda etlerin yerleştirileceği yere yani arabanın bagajına ya da arka koltuklarına kalın branda örtüler serilmesi önerilir. Etleri ise vakumlu poşetler, araç buzdolapları, strafor malzemeler ve kuru buzlarla birlikte muhafaza edebilirsiniz. Aracın ısınının da düşük olmaması etkili olacaktır. Araçta soğuk klima çalıştırarak buzların erimesini engelleyebilirsiniz. Kutu formunda satın alabileceğiniz straforların içine (köpük kutulara), her bir katın arasına kuru buz, buz aküleri ya da buz kalıpları yerleştirerek etlerinizi şehirlerarası taşıyabilirsiniz. Çoğu kişi buz olarak, dondurulmuş pet su şişelerini kullanmayı pratik bir çözüm olarak görür. Ancak bu şişelerin içindeki buz hızlı bir şekilde eriyebilir ve uzun yolda etinizin soğukluğunu muhafaza edemeyebilir. İlk başta iyi bir çare gibi görünse de, uzun vadede pet şişedeki buzlar garanti bir çözüm sunmaz. Bu nedenle ilaçların da taşındığı kuru buzlar, buz kalıpları ya da buz aküleri kullanmak en doğrusudur.

Özellikle strafor kutular, balıkçıların balık hallerine ürünleri taşımaları için kullandıkları bir çözümdür. Dondurulmamış taze balıkların koku sorunu olmadan rahatça taşınmasında etkili olan strafor kutuların, kurban eti taşınmasında da en iyi çözüm olduğu bilinmektedir. Strafor kutulara yani köpük kutulara etlerinizi ve buzlarınızı yerleştirip kapağını kapatın. Kapağı ve hava alabilecek yerleri koli bandıyla bantlayarak olası koku ve et suyu sızıntılarının önüne geçebilirsiniz.

ET ŞOKLANMALI MI DONDURULMALI MI

Etin miktarı veya boyutu arttıkça soğutuculara ve kutulara sığması imkânsız bir hale gelir. Çok miktarda ya da büyük parçalar halinde kurban eti taşımanız gerekiyorsa, büyük plastik leğenler veya kovalar da işinizi kolaylaştıracaktır. Dondurulmuş etlerinizi, aralarına bol miktarda buz kalıbı koyarak leğene ya da kovaya yerleştirin. Ardından üstünü birkaç defa hala almayacak şekilde streç film yardımıyla kapatın.

Eğer büyük bir araçla yolculuk yapacaksanız ve kurban etinin tamamını şehirler arası taşımanız gerekiyorsa en ideal çözüm büyük plastik variller olacaktır. Hava ve su sızdırmayan bu varilleri ticari büyük araçlarda taşıyabileceğiniz yüklü miktarda et için kullanabilirsiniz.

KURBAN ETİNİ KARTON KUTUYA KOYMAYIN

Kurban etini şehirlerarası taşımak için bir diğer seçenek ise kavurma haline getirmektir. Taşıyacağınız kurban etini, farklı boyutlarda kesip kavurarak yenilmeye hazır bir şekilde hava geçirmeyen kaplara koyarak uzun yolda taşıyabilirsiniz.

Şehirler arası uzun yolda kurban eti taşırken, buz çözümlerinin ve araç klimasının yanı sıra akşam saatlerinde yola çıkmak da etkili bir yöntem olacaktır. Böylece öğlen sıcaklarında buzların çözünmesinin önüne geçebilirsiniz. Akşam serinliğinde yolculuk yapmak diğer önlemlerle birlikte etinizi sorunsuz bir şekilde şehirlerarası taşımanıza yardımcı olur.

ET KAÇ DERECEDE TAŞINMALI UZUN YOLDA

Kurban etini şehirlerarası göndermek istiyorsanız, ilgili hizmetleri vadeden kargo şirketlerine ulaşarak bilgi alabilirsiniz.

Yolculuğunuzu tamamladınız ve etleriniz ulaştırmak istediğiniz yere sorunsuz bir şekilde ulaştı. Şimdi sıra ilk iş olarak etleri dondurucuya yerleştirmekte. Dondurucunuzun ya da buzluğunuzun ayarlarını düzenleyebiliyorsanız etleri koyduktan sonra bir 15 dakika boyunca en soğuk olacak şekilde en düşük dereceye getirmenizi öneririz. Böylece ette biraz erime ve kendini salma olduysa, hemen toparlanacak ve tekrar donacaktır. Bu şok etkisinden sonra, dondurucunuzu her zaman kullandığınız dereceye getirebilirsiniz.

Eğer Hijyenik Kurban farkıyla kurbanınızı kestiyseniz, kurban etiniz en uygun koşullarda kesilerek, soğuk zincirler ile bozulmadan kapınıza kadar teslim edilir. İstanbul, Ankara ve Konya illerine teslimat sağlayan Hijyenik Kurban ile, şehirlerarası kurban eti taşıma endişesi ortadan kalkar!

İlginizi Çekebilir

Maslak’ta yol çöktü

İstanbul Maslak’ta gökdelenlerin bulunduğu caddedeki yol çöktü facia ucuz atlatıldı. İstanbul deprem olmadan çöküyor. Sarıyer …

Sınırsız Hosting