Ana Sayfa / Kime Ait / Arabaya kış öncesi bakım

Arabaya kış öncesi bakım

Kış gelmeden araçlara bakım yaptırılmalı.Kış ayının kapıda olmasıyla beraber oto sanayilerdeki araç yoğunluğunda da artış yaşanıyor. Kış ayları gelmezden önce araç bakımlarının illa ki yapılması gerektiğine dair açıklamalar yapan uzmanlar, lastik bakımları, antifriz ve cam sularının da oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsinzi…

Araçlara kış bakımı. Soğuk havalarda kış araç bakımının önemi daha da belirginleşiyor. İstanbul’da sonbaharın gelmesiyle birlikte araçlarının kış bakımını yaptırmak isteyenler otomotiv sektörüne yöneldi. Oto tamircileri, araç sahiplerini ne yapmaları gerektiği konusunda uyardı. Tamirciler, kış gelmeden araçların restore edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, lastik bakımlarının da yapılması gerektiğini söyledi. Oto tamircisi sahipleri, araba antifrizinin ve cam sıvısının gerekli olduğunu kabul etti. Araçların kış bakımlarının ortalama 1500 ile 2000 lira arasında dalgalandığının altını çizen ustalar, buna lastik bakımını da eklerseniz bakım maliyetlerinin 8-15 bin lira olabileceğine dikkat çekti.

Araç sahipleri ise kış gelmeden araçlarına kış bakımları yaptırmaktadır. Uzmanların uyarılarına kulak veren halkın, aracın lastikleri, motor yağları ve antifriz bakımına özellikle dikkat ettiği görüldü.

“VATANDAŞLARA KIŞLIK ARAÇ BAKIMI KONUSUNDA UYARIYORUZ”

Oto tamirci Ali Sağlam, araç sahibi olan vatandaşların kışlık bakımını yaptırmak için sanayiye geldiklerini vurgulayarak, “Vatandaşlara ne yapmaları gerektiğini söylüyoruz. Lastik bakımı, cam suyu, antifriz gibi uyarıları araç sahiplerine yapıyoruz. Bu işlemlerin araçlarda önem arz ettiğiyle ilgili bilgi veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

KALORİFER TEMİZLİĞİNİN DE YAPILMASI GEREKİYOR”

Kışlık bakımda özellikle antifrize dikkat edildiğini vurgulayan Sağlam, “Antifriz kış mevsiminde motora çok fazla fayda sağlıyor. Araca koyulmadığı takdirde motora zarar verebiliyor. Araca 15 bin ila 100 bin lira arasında masraf çıkabiliyor. Bu masraflar aracın model ve yılına göre değişiyor. Antifrizin fiyatı 300 ila 500 lira arasında değişiyor. Bunun haricinde lastiklere de önem veriyoruz. Kışlık lastikleri araç sahiplerine takmaları gerektiğini söylüyoruz. Bir aracın kışlık bakımı ortalama bin 500 ila 2 bin lira arasında değişiyor. Lastik bakımını da dahil ettiğimizde bu ortalama fiyat 8 ila 15 bin lira arasında değişiyor. Kışın araçlarda kalorifer temizliğinin de yapılması gerekiyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

John Lennon gitarı satılıyor

Dünyanın en pahalı gitarı açık arttırmada satılıyor. Müzik dünyasının efsane grubu Beatles’tan John Lennon’un 1960’larda …

Sınırsız Hosting