Ana Sayfa / Yaşam / Ardahan Göle deprem korkusu

Ardahan Göle deprem korkusu

Ardahan’da deprem korkusu. Göle büyük deprem korkusu. Ardahan’ın Göle ilçesinde saat 17.08’de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde, taş yapılı iki evin duvarları ile bazı ahırlar yıkıldı. Bir kişi de hafif yaralandı.

Ardahan deprem korkusu. Göle büyük deprem beklentisi. Kandilli Rasathanesi’nin bildirdiğine göre; Ardahan’ın Göle ilçesinde saat 17.08’de, 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ise 5 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Deprem, Kars ve Erzurum’da da hissedildi. Çok sayıda kişi evlerinden panikle dışarı çıktı. Depremde, Küçük Altunbulak köyündeki taş yapılı 2 evin duvarları yıkıldı.

Evindeyken depreme yakalanan ve üzerine taş parçaları düşerek yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Ayrıca köyde hayvanların bulunduğu bazı ahırlar da yıkıldı. Öte yandan köy yolundaki bazı noktalara ise sarsıntının etkisiyle kaya parçalarının düştüğü görüldü.

Evinin duvarları yıkılan Mehmet Kel, hayvanlarının gelmesini beklerken depremin olduğunu belirterek “Her taraf darmadağın oldu. Gözümüz kapandı, bir şey göremedik.” dedi.

VALİ ÖNER’DEN AÇIKLAMA

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, depremin ardından ekiplerin tarama faaliyetlerine başladığını belirterek, “Araştırıyoruz, ekipleri yönlendirdik. Tarama yapıyoruz, şu an için bize ulaşan bir olumsuzluk yok” dedi.

Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin de deprem nedeniyle ilçe merkezinde yıkım olmadığını açıkladı. Gültekin, şiddetli bir deprem olduğunu belirterek ”Şu ana kadar yıkılan bina bilgisi gelmedi. Bazı evlerde hasar var” diye konuştu.

İlçe merkezi ve çevre köylerde hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir meydana gelen deprem ve muhtemel sonuçları için şunları söyledi:

* “AFAD verilerine göre, Ardahan-Göle merkezli bir deprem meydana geldi. Deprem saat 17.08’de 7 kilometre derinlikte ve 5.0 büyüklüğünde. İlk belirlemelere göre depremin Göle Fayı üzerinde meydana geldiğini söyleyebiliriz. Bu fay 33 kilometre uzunluğunda sol-yanal doğrultu atımlı bir fay.

* Göle fayı 6.8 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeline sahip. Ardahan ve çevresindeki kırsal kesimdeki evlerde belli hasarlara neden olmuş olabilir. Halkın AFAD yetkilileri ve bölgede ilgili kurum ve kuruluşlara bilgi vermesinde fayda var. Bu aşamada 4 büyüklüğüne varan artçı depremlerin gelişmesi beklenebilir.”

NACİ GÖRÜR: DAHA BÜYÜK DEPREM OLUŞTURMA POTANSİYELİNE SAHİP

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili yaptığı değerlendirmede bölgede daha büyük deprem oluşturma potansiyeli olduğunu belirtti.

Naci Görür, “MTA Haritasında çizilmemiş ama Göle/Ardahan’daki 5,3 deprem Göle-Çalabaş-Çıldır istikametinde uzanan yanal atımlı Göle Fay zonunda oluştu. Fay uzunluğu itibariyle daha büyük deprem oluşturma potansiyeline sahip. Geçmiş olsun, sevgiyle” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür’ün paylaştığı harita.

İlginizi Çekebilir

Samsun’da halay kavgası, 4 yaralı

Halay çekme kavgasında kan aktı. Vezirköprü’de halay nedeniyle kavga eden grup birbirini yaraladı. Samsun’un Vezirköprü …

Sınırsız Hosting