Arifoğlu Baharat kime ait sahibi kimdir. Türkiye/de büyük baharat üreticileri ve satıcıları. Arifoğlu Baharat ürünleri nasıl güvenilir mi fiyatları uygun mu sorusu.
Arifoğlu kime ait, sahibi kim ve ne zaman kuruldu ürünleri neler? Arifoğlu 1944 yılında ilk mağazasını Mısır Çarşısı’da açmıştır. Bundan dolayı sloganıda Mısır Çarşısı’ndan Doğan Marka!
Arifoğlu Nerenin Markası? sorunun cevabı aslında Türkiye İstanbul Markasıdır. Arifoğlu Mısır Çarşısı mağazasında Baharat, Bitkisel Yağlar, Bal ve Arı Ürünleri ve Macunları ile bilinmektedir. Kaliteli ürün satışını benimseyen Arifoğlu Türkiye’nin bir çok ilinde Alışveriş Merkezlerinde Mağazaları bulunmaktadır. Arifoğlu Farbrikası İstanbul Avcılar da yer almaktadır.
ARİFOĞLU MISIR ÇARŞISI DÜKKANI
Arifoğlu, Tarihi Mısır Çarşısı’nda 1944 yılında herkesin güvenle tüketebileceği doğal lezzetleri sofralara sunmak üzere yola çıktı. Dünden bugüne değişmeyen çalışma prensipleri ile Arifoğlu kalitesi, ürün temininden üretime, paketlemeden dağıtıma ve sunuma değin her aşamada yüzde yüz müşteri memnuniyeti ilkesi temelinde hayata geçmektedir. Yüzlerce çeşit ürünü milyonlarca insana ulaştıran Arifoğlu, ticari faaliyetini bugün İstanbul Avcılar merkez ve Gaziantep Nurdağı tesislerinde sürdürmektedir.
Başta baharat ve bitki çayları olmak üzere bitkisel yağlardan pekmeze, organik ürünlerden arı ürünlerine uzanan geniş yelpazemizi soslar, salçalar, macunlar ve doğal kozmetik ürünleriyle her geçen gün genişletmeye devam ediyoruz.
Üreticiden sofralara kadar uzanan süreçte ürettiklerimizin en sağlıklı biçimde korunarak, kaliteli ve güvenilir bir şekilde sizlere ulaşması hedefi ile Türkiye’de ve Dünya’da yüzlerce satış noktasındaki Arifoğlu ürünlerinin, milyonlarca kişinin öncelikli tercihi olmayı hak etmesi için gayret ediyoruz.
1944 yılında yaktığımız bu hizmet ateşini şimdi aynı heyecan ile ve yenilenen yüzümüzle internette de siz kıymetli müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz.
AFRİFOĞLU NASIL BİR MARKA SERÜVENİ
Arifoğlu Grubu’nun tarihçesi, faaliyet alanı ve şirketin yapısıyla ilgili bilgi alabilir miyiz?
Arifoğlu Baharat ve Gıda San. Ltd. Şti.’nin ticari faaliyeti tarihi Mısır Çarşısı’nda başladı. Baharat ve gıda sektöründe 70 yılı aşan süreçte şirketler grubuna dönüştü.
İstanbul Avcılar’da 5 bin metrekarelik kapalı alandaki tesiste Türk Gıda Kodeksi’ne ve Baharat Tebliği’nin kriterlerine uygun olarak hijyenik koşullarda eleme, ayıklama, öğütme ve paketleme yapıyoruz. Depolarımıza giren her ürün kendi laboratuvarımızda fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve aflatoksin analizleri yapılır. Avrupa kriterlerine uygun diğer istenen analizler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın İstanbul İl Kontrol Laboravuarları’nda analizleri yapılmaktadır. Ayrıca ulusal ve uluslararası gıda laboravuarları değerlerini Kalite kontrol departmanımız çok yakından takip etmektedir.
Bünyemizde üretimi yapılmakta olan tüm hammaddelerin Türk Gıda Kodeksi’ndeki değerlere uygun çıkarsa kalite kontrol departmanı onayıyla mal kabulü yapılır.
Arifoğlu’nun temel ilkesi üretimi yapılan tüm ürünlerin yasal mevzuatlara, standartlara, prosedürlere ve insan sağlığına uygun olmasıdır. Bu ilke doğrultusunda nitelikli gıda teknikeleri, ziraat mühendisi ve gıda mühendisleri olan teknik elemanları ve tüm çalışanlarıyla tüketiciye kaliteli ve güvenli ürün üreterek Türkiye’nin örnek işletmesi olmayı amaç edinmiştir.
Üretim ve satış pazarlama yapınızdan bahseder misiniz? Müşteriler Arifoğlu markalı ürünlere nasıl ulaşır?
Sektörde baharat ve şifalı bitki çayları konusunda uzman olmakla beraber, yurtdışı-yurt içi ürün yelpazesinde her zaman öncelikli olarak insan sağlığına önem göstermesi, pazarlama amaçlarından ziyade sağlıklı olmasını hedef bildiğimiz bu geniş baharat dünyasında faaliyetimiz her geçen gün tüketicilerin olumlu dönüşleriyle gücümüze güç katmaktadır. Ayrıca içinde bulunduğumuz sektörde yıllardır hep ilklere imza atan Arifoğlu Şirketler Grubu 2007 tarihi itibarı ile TS ISO EN 22000 Kalite Güvenliği Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 9001:2008 Kalite Belgeleri’ne sahiptir.
Arifoğlu Grubu bünyesinde üretilen tüm ürünlerin yurtiçi ve yurtdışı satış pazarlama dağıtım hizmetlerini grubumuz bünyesindeki Arpaş Dağıtım Pazarlama A.Ş. tarafından yapmaktadır. Arifoğlu ürünlerini satış ve dağıtım faaliyetleri Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu bölgelerinde 4 bölge müdürlüğü, ayrıca 15 ilde bulunan yaygın distributor ağı ile dağıtımlarımızı tüketicilere ulaştırmaktayız.
Carrefour, Metro, Tesko Kipa, Real gibi ulusal zincir marketlerinde, ayrıca yerel zincir marketlerde ürünlerimiz satılmaktadır. Parekende dükkanlarımız olan Mısır Çarşısı’nda 2 mağaza, Kadıköy, İstinye Park, Capacity, Palladium, Ankara, İzmir, Eskişehir, Kayseri, Antalya illerindeki A.V.M.’lerde kendi ürünlerimizin satışını gerçekleştirdiği mağazalarımızla tüketicilere ulaştırmaktayız.
Pazara sunduğunuz gruplar içinde yer alan ana ürünler hangileridir? Türkiye ve yurtdışına yönelik satışlarınızdaki pazar paylarınız konusunda bilgi verir misiniz?
Arifoğlu Grubu üretmiş olduğu baharat, bitki ve meyve çayları, aromatik suları, bitkisel sabit ve uçucu yağları, pekmezler, nar ekşisi ve sosları, soya sosu, geleneksel Gaziantep acı biber salçası ve bal gibi ürünleri üretip paketlemektedir. Sektörümüzde bitkisel ürünlerde, bitki ve meyve çaylarında en önde satışı olan firmayız. Baharat ve karışımlarımızı gün geçtikçe parekende ve toptan olarak satışını arttıran bir konuma gelmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.
Tarihi Mısır Çarşı’sı ile özdeşleşen bir işletme olarak tarihi doku ile bağlarınız konusunda neler aktarmak istersiniz? Firma olarak sizi farklılaştıran noktalar nelerdir?
Gıda sektöründe ilk ticari faaliyetimiz tarihi Mısır Çarşısı’nda başlamıştır. İstanbul’un en eski kapalı çarşısıdır. Aktarlarıyla meşhur olan bu çarşıda 2 mağazamız bulunmaktadır. Bu satış noktalarımıza ülkemizin insanları ve Dünyanın her ülkesinden gelen turistler ziyaret etmektedir. Bu ziyaretlerle hem Arifoğlu Gurubu’nun dünya ülkelerindeki marka imajının artmasına, hemde ülke ekonomisine katkısı göz önüne aldığımızda kaliteli ve güvenli ürün üretmeyi amaç edinen Arifoğlu bu sayede olumlu dönüşler gerçekleştirerek hem mısır çaışısındaki hemde kendi mağazalarındaki tüketicilere her zaman sağlam adımlar atmayı başarmıştır.
Bu tarihi mimari yapının nostaljik ve mistik havası içinde baharat ve bitkilerle dostluk kurulan bu ortamda insanlar rehabilite olmaktadır. Aromatik lezzetlerden ya da kokulardan dolayı gıdalara tad verici olarak kullanılan baharatlar aynı zamanda tıp ve kozmatik alanlarda da kullanılmaktadır. Yemeklerdeki besin öğelerinin kaybını önleyen ve onlara renk, koku ya da tad veren baharatlar son günlerde tüm dünyanın alternatif tıbba yönelmesiyle ayrı önem kazanmıştır.
Türkiye’nin baharat kültürü ve önümüzdeki yıllarda hizmet alanınızın geleceği ile ilgili öngörülerinizi öğrenebilir miyiz?
Arifoğlu baharat ve karışımlarda, bitki ve meyve çaylarında geleneksel ürünlerin üretiminde, ambalajlanmasında hep öncü olmuştur ve sektörün önünü açmıştır. Önceki senelerde geleneksel üretim şekliyle kurutulan kırmızı biberlerde olumsuz sorun yaşanmaktaydı. Bu sorunlar içerisinde Arifoğlu Türkiye’nin biber üretiminde en büyük plantasyona sahip Gaziantep ili ve çevresindeki biberler aflatoksinsiz bir şekilde fabrikamızda kurutup işlemiştir. Sektöre hem örnek hemde insan sağlığına verdiği önemle öncü olmuştur.
Biber fabrikamız 4500 metrekarelik kapalı alanda olup, Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip modern biber fabrikasıdır. Sözleşmeli çiftçiden yaş olarak alınan biberler fabrikamızda ayıklama ve yıkama işleminden sonra sıcak havalı kurutma fırınlarında kurutma işlemine tabi tutulur. Kurutulmuş biberler baharat tebliğine uygun olarak acı toz, pul biber, isot ve yaprak biber haline getirilir. Kırmızı biber çeşitlerine ilave olarak Gaziantep bölgesinde yetişen diğer ürünlerimiz olan nane, sumak ve kimyon üretmektedir.
Ülkemizde geçmiş tarihlerde yörelere ve bölgelere gore baharat kültürümüz değişiklik gösterirdi. Şimdi ise eğitim ve göç sebeblerinden baharat ve bitki meyve çaylarının geleneksel ürünlerin kullanımı artık ortak kültürümüz olmuştur. Globalleşen dünyamızda ülkelerin değişik baharat ve bitki kullanım kültürüde nerede ise ortak hale gelmiştir. Sofraların baş tacı yemeklerin ve tatlıların gizli kahramanıdır baharatlar. Dünyaca ünlü yemeklermiz, tatlılarımız baharatlarla anlam kazanır. Sadece yemeklere verdikleri lezzetler ve hoş koku değil, insan vücuduna yararlarıyla da hayatımızın vazgeçilmezidir. Baharatların tüketildiklerinde vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olmalarından tutun da hazımsızlık, ağrılar, halsizlik ve daha bir çok rahatsızlıktan kurtulmada faydaları vardır.