Ana Sayfa / Kime Ait / Asgari Ücret 14 Aralık açıklanıyor

Asgari Ücret 14 Aralık açıklanıyor

Asgari Ücret 2023 Aralık 14’te açıklanacak. 2023 asgari ücret takvimi ve toplantı tarihleri. Aralık ayında netlik kazanacak olan asgari ücrette son durumu Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay açıkladı. Atalay, asgari ücrette ilk toplantının 7 Aralık’ta, ikinci toplantının ise 14 Aralık’ta yapılacağını bildirdi.

14 Aralık Asgari ücret 2023 belli oluyor. Bu yıl asgari ücretin 8 bin 500 lira olması bekleniyor. Doğrudan 7 milyon kişiyi, dolaylı yoldan ise tüm Türkiye’yi ilgilendiren asgari ücrette sona gelindi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret takvimindeki son durum ile ilgili açıklama gerçekleştirdi.

Atalay, “Asgari ücret tespit komisyonunun takvimi belli oldu. İlk toplantı 7 Aralık saat 14.00’te, ikinci toplantı 14 Aralık saat 14.00’te yapılacak” dedi.

Konuya ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Atalay, “İnşallah tarafları memnun edecek rakam çıkarsa, arzumuz üçümüz beraber imza atalım geçtiğimiz sene olduğu gibi ama arzu etmediğimiz rakam olursa o masada olmayacağımızı yine ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Atalay’ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları:

Uygulama şubatın 1’inde olacak, 60 gün var biz asgari ücret konuşuyoruz. Konuşulunca bu milletin cebine para falan girmiyor. Geçmişte aralık sonunda belli oluyordu, bu rakam hemen belli olsun da kamuoyu bunu konuşuyor, bu mesele bitsin. Ne zaman rakam konuşulsa raflarda fiyatlar artıyor.

Tedirginliğim oydu rakam konuşmamakla ilgili. Geçen sene bu vakitlerde peynir 35 liraydı, şu anda 140-150 lira. İşini düzgün yapan marketler var ama işini düzgün yapmayanlar da var. Bunu en iyi emekli, işsiz, işçi biliyor. İnşallah tarafları memnun edecek rakam çıkarsa, arzumuz üçümüz beraber imza atalım ama arzu etmediğimiz rakam olursa o masada olmayacağımızı yine ifade ediyoruz.

Asgari ücret geçim ücreti oldu bu ülkede. 10 yıldır, 20 yıldır teknik elemanlar var, uzmanlar var, onların konumu var. Çalışma hayatının beklediği sorunlar var. Bizim hükümetten ve bakanlıktan beklediklerimiz bunlar.

Asgari ücrette mesele bitmiyor. Hükümetin bir şey yapması lazım. Asgari ücret ile işçi çıkaranlar oluyor. Hükümetinin bunun için bir şey yapması gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Sınırsız Hosting