Ana Sayfa / Ekonomi / Asgari ücret 2023 kaç olacak?

Asgari ücret 2023 kaç olacak?

Asgari ücret 8 bin lira olabilir. Yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücü son yılların en düşük seviyelerine gerilerken, 2023 Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zam oranı için tahminler gelmeye başladı. Asgari ücrete yapılacak zam oranının enflasyonun üzerinde olması kesinken, son kararı aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Asgari ücretin en az 8 bin lira olması bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu her yıl Aralık ayında toplanarak ‘Enflasyon’ verisini kıstas alarak milyonlarca kişinin gelirini etkileyen asgari ücret için karar veriyor.

Küresel enflasyonun etkileri ülkemizde de görülürken hükümet, EYT ve sözleşmeli memurlara kadro yönünde çalışmalar yaparken, bir yandan da ücretliler, emekliler ve memurlar başta olmak üzere ocak zammı çalışmalarını sürdürüyor.

REFAH KAYBI GİDERİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret, memur, emekli maaşları ve tüm kesimlerin gelirlerini etkileyecek ödemelerin yıl başında ciddi şekilde yükseltileceğinin altını çizerken, enflasyonun yol açtığı refah kaybının da aşama aşama giderileceğini vurguladı.

Haber Global’de yer alan habere göre, 3600 ek gösterge çalışması sonrası sözleşmeliye kadro ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için düzenlemeler hükümetin öncelikli gündemi halini aldı.

SÖZLEŞMELİ MEMUR PERSONELİN GÖZÜ MECLİS’TE

500 bini aşkın sözleşmeli memurun beklendiği çalışma tamamlandı. Bu ay içerisinde sözleşmeliye kadro meselesinin TBMM’ye gelmesi bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen yönetimi kamudaki sözleşmeli personelin kadro meselesi yönünde toplantılarını yaparak çalışmanın son halini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunacak.

İlginizi Çekebilir

Kiracı evi patlattı

Ev sahibine kızan kiracı daireyi patlattı. bursa7da kiracı ev sahibi kavgası sonucu daire harabeye döndü. …

Sınırsız Hosting