Ana Sayfa / Ekonomi / Asgari ücret ek zam kaç para oldu

Asgari ücret ek zam kaç para oldu

Son dakika haberi… Milyonlarca işçinin merakla beklediği asgari ücret artışı bugün belli oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ara zam ile ilgili açıklama yapıyor. İşte ayrıntılar…

Asgari ücret zammının 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmasını öngören yönetmelik Resmi Gazete yayımlandı. Asgari ücretin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Ara zam ile ilgili yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“Türkiye bir süredir maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı kendi geliştirdiği programları uygulamaktadır. Bu programı başarıyla yürüyoruz. Ancak koronavirüs ve Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle olumsuz etkilendik. Enflasyon sadece bizim değil tüm dünyanın sorunudur. Ekonomi programımızı kararlılıkla uygulayarak bu küresel fırtınadan en az kayıpla çıkmanın gayretindeyiz.

Yılbaşında hem asgari ücrette hem memur hem de emekli maaşlarında ciddi artış yaptık. Emekçilerimizin ücretlerinde yüzde 50 gibi tarihi bir artış gerçekleştirdik.

Kamu çalışanlarımızın ve emeklilerimizin maaşlarına yüzde 40 artış yapılacak.

Yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında artış yapıyoruz. Net 5 bin 500 lira olacaktır. “

İlginizi Çekebilir

Köprü ve otoyollara zam

Otoyol ve köprü zamlandı. Yeni köprü ve otoyol zamları tarife. Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine …

Sınırsız Hosting