Ana Sayfa / Manşet / Askere gidene ihbar tazminatı yok

Askere gidene ihbar tazminatı yok

İhbar tazminatı kimler alabilir hangi durumlarda işveren ihbar tazminatını ödemez bilgisi. Askere gidecek olan birisi işten ayrılırsa ihbar tazminatını alamıyor. çalışanlar için ihbar ve kıdem tazminatı alma yolları. İhbar tazminatı iş sözleşmesini İş Kanununun ilgili maddelerinde anlatılan ihbar sürelerine uymaksızın fesh eden tarafın diğer tarafa ödemiş olduğu bir tazminattır. Peki, askere giderken ihbar tazminatı alınır mı? 

İşten ayrılan bir kişi eğer askerlik için sözleşmesini fesh etmiş ise ihbar tazminatı alamıyor. İhbar tazminatı kimler alabilir sorusunun yanıtı. Çalışma hayatı ve kıdem ve ihbar tazminatları sorunu.

Askerlik için işten ayrılan bir işçi kıdem tazminatı alabilmektedir. İş Kanunu, bu hususu açıkça düzenlemiştir. Ancak askere gitmek için ayrılan işçini ihbar tazminatı alıp alamayacağı ise merak edilen konuların başında gelmektedir. Şimdi, askere giderken ihbar tazminatı alınır mı? Gelin hep birlikte öğrenelim…

ASKERE GİDEN İŞÇİ İHBAR TAZMİNATI ALABİLİR Mİ?

4857/17 kapsamında; herhangi bir iş sözleşmesini fesih etmek isteyen taraf, feshi yazılı olarak ve çalışma süresinin gerektirdiği bildirim süresine bağlı kalarak diğer tarafa iletmekle yükümlüdür.

İş sözleşmesini bildirim süresine uymaksızın fesheden taraf, söz konusu sürenin ücretini ihbar tazminatı olarak ödemek durumundadır.

Askerlik görevi nedeni ile gerçekleşen işten ayrılmalarda, iş sözleşmesi çalışan tarafından fesih edildiğinden, işveren açısından ihbar tazminatı ödenmesini gerektiren herhangi bir yasal düzenleme bulunmamaktadır.

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Sınırsız Hosting