Ana Sayfa / Gündem / Asorti anlamı, TDK Asorti manası

Asorti anlamı, TDK Asorti manası

Asorti anlamı, manası, kökeni. Türkçeye farklı dillerden geçen pek çok kelime bulunur. Bu kelimelerin anlamları insanlar tarafından bilinmeyebilir. Asorti de bu kelimelerden bir tanesidir. Asorti ne demek? Asorti TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Asorti ya da genel kullanımı ile asortik ne, anlamı, manası, kökeni bilgileri. Asorti kelimesi günümüzde popüler olan kelimelerden biridir. Bu sebeple günlük hayatta bu kelime ile pek çok yerde karşılaşmanız mümkündür. İnsanlar asorti kelimesinin anlamını merak etmektedir ve konu ile ilgili araştırmalar yapmaktadır.

Asorti Ne Demek?

Asorti kelimesi günümüzde sık sık kullanılan kelimelerden biridir. Bu kelime Fransızcadan Türkçeye geçmiş kelimelerden bir tanesidir. Bu kelimenin anlamı birbirine uygun olan, aynı renk ve biçimde olan giysiler anlamını taşımaktadır.

Giydiği bluz ve etekle asorti olmuştu.

Düğünde asorti görünümü ile dikkatleri üzerine çekti.

Asorti TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Asorti kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre anlamı uyumlu, renk bakımından birbirine uyan ve aynı biçimdeki giysilere verilen isimdir. Asorti kelimesinin bir diğer anlamı ise sucuk, salam, sosis gibi yiyeceklerin ambalajı için kullanılan orijinal bağırsaklara verilen isimdir.

Bluzu ile asorti olmayan bir pantolon giymişti.

Giyimine dikkat eder, sürekli asorti görünürdü.

İlginizi Çekebilir

Yeni öğretmen ataması tarihi

Öğretmen ataması, kaç öğretmen atanacak hangi branşlarda öğretmen alınacak MEB açıklıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf …

Sınırsız Hosting