Ana Sayfa / Manşet / AstraZeneca aşıları yasaklanabilir

AstraZeneca aşıları yasaklanabilir

Astraneca ölümleri arttırdı Avrupa’da kullanımı durduruldu. korona aşıları içinde AstraZeneca aşısından ölümlerin artması üzerine Almanya da aşının kullanımını askıya aldı. Almanya Sağlık Bakanlığı, Alman araştırma kurumu Paul Ehrlich Enstitüsünün tavsiyesi üzerine Oxford/AstraZeneca tarafından geliştirilen corona virüsü aşısının kullanımının askıya alındığını duyurdu. Almanya ile AstraZeneca aşısının kullanımını askıya alan ülke sayısı 12’e yükseldi.

AstraZeneca korona aşısı öldürüyor mu? Almanya Oxford AstraZeneca aşısını askıya aldı. Almanya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Oxford/AstraZeneca tarafından geliştirilen corona virüsü aşısının kullanımının askıya alındığı açıklandı. Kararın, Alman araştırma kurumu Paul Ehrlich Enstitüsünün tavsiyesi üzerine verildiği ifade edildi.

“ASTRAZENECA, AVRUPADA ASKIYA ALINIYOR”

Aralarında Norveç, İrlanda, Danimarka, Hollanda, Bulgaristan, İtalya, Avusturya, Estonya, Letonya, Lüksemburg, Litvanyanın da bulunduğu Avrupa’da birçok ülke, AstraZenecanın kullanımını askıya alma kararı aldı. Bu ülkelere Almanya’da eklendi. Fransa ve İngiltere’de ise aşı kullanılmaya devam ediliyor.

ASTRAZENECA: PIHTI RİSKİ YOK

AstraZeneca tarafından yapılan açıklamada corona virüsü aşı kaynaklı kan pıhtılaşma riskine dair kanıt olmadığını belirtildi.

Açıklamada “10 milyondan fazla kayıttan oluşan güvenlik verilerimizin analizi, AstraZeneca Kovid-19 aşısı ile herhangi bir belirli yaş grubunda, cinsiyette, toplulukta veya belirli bir ülkede pulmoner emboli veya derin damar trombozu riskinde artış olduğuna dair hiçbir kanıt göstermemiştir ifadeleri yer aldı. Açıklamada ayrıca, Aslında, bu tür olayların gözlemlenen sayısı, genel popülasyona oranla aşılananlarda beklenenden önemli ölçüde daha düşüktür” denildi.

İlginizi Çekebilir

Onur Akay darp edildi

Onur Akay’ı kim neden dövdü gündemdeki isim kim? kadir Doğulu Onur Akay’ı dövdürdü mü kim …

Sınırsız Hosting