Ana Sayfa / Kime Ait / ACT Havayolu düşen uçak açıklaması

ACT Havayolu düşen uçak açıklaması

ACT Havayolları Bişkek’te düşen kargo uçağı ile ilgili son açıklaması 16 Ocak 2017. ACT genel merkezinden Yavuz Çizmeci açıklaması. Bişkek Havalimanı’na iniş sırasında düşen ACT Havayolları’na ait Boeing 747-400F tipi (Jumbo jet) kargo uçağı ile ilgili olarak ACT Merkez ofisinden bir açıklama yapıldı.

Düşen kargo uçağı ve son dakika gelişmeleri. ACT Havayolları genel ofisinden açıklama ve son durum bilgilendirmesi. Şirketin Yavuz Çizmeci ile bir ortaklığının bulunmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şirketimiz yüzde 49 yabancı, yüzde 51 Türk ortaklardan oluşmakta olup, Yavuz Çizmeci’nin şirketimizle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Sivil Havacılık yetkililerinin ACT merkez ofisine geldiği ve uçağın dosyalarına el koyduğu gibi bir durum söz konusu değildir. Tüm havayolu kazaları sonrası yapıldığı gibi, kaza hakkında araştırma başlatılmış olup, şirketimiz tarafından uçağa ilişkin tüm teknik kayıtlar, ilgili yerlere iletilmiştir. Merkez ofiste konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Çok değerli bir ekibimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz.
BİŞKEK KARGO UÇAĞI ÖLEN SAYISI
Türk kargo uçağı Kırgızistan’ın başkenti Bişkek yakınlarında yerleşim biriminin üzerine düştü. Uçaktaki Türk mürettebat ve köy halkından çok sayıda kişi hayatını kaybetti.
Kaza Act Havayolları’na (myCargo) ait Boeing 747-400 tipi uçağın yakıt ikmali için Kırgızistan’daki Manas Havalimanına inişi sırasında gerçekleşti.
Yerel saatle 7:30 sıralarında Daçasu köyüne düşen uçak evlere çarparak parçalandı ve alev aldı.
En az 15 binanın hasar gördüğü kazada ölenler arasında çocukların da olduğu belirtildi.
Bir görgü tanığı kazayı şu cümlelerle aktardı: “Bir anda büyük bir gürültü ve sarsıntı duyduk. Hiç kimsenin kaçma şansı olmadı, sisten göz gözü görmüyordu.”
Kırgız yetkililer pilotların herhangi bir acil durum bilgisi vermediklerini, ancak iniş sırasında yoğun sis sebebiyle Bişkek Havalimanı’nda görüş mesafesinin 150 metreye indiğini söyledi.
Bazı kaynaklarsa, kulenin uçağı yanlış yönlendirdiğini ve kazanın bu nedenle meydana geldiğini iddia etti.
Kaza nedenini Kırgız havacılık yetkililerinin yapacağı araştırma ortaya çıkartacak. Çalışmalara Kırgızistan’ın yanı sıra Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekipleri ile imalatçı Boeing’ten de uzmanlar katılacak.
Düşen uçak 124 ton kargo taşıyabiliyordu ve 5 bin 230 kilometre menzille sahipti. Kargo uçağı Kırgızistan’da yakıt ikmali yaptıktan sonra İstanbul’a gelecekti.

İlginizi Çekebilir

Zorlu binasına silahlı saldırı

Zorlu Holding’e silahlı saldırı. İstanbul’da holding binası kurşunlandı. Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına silahla ateş …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting