Ana Sayfa / Manşet / Avukatlara yeşil pasaport şartı

Avukatlara yeşil pasaport şartı

Yeni yargı paketi taslağı ve avukatlara yeşil pasaport artı belli oldu. MHP’ye AK Parti tarafından götürülen yeni yargı paketi içeriği ve af ya da ceza indirimi var mı sorusu. AKP, uzun zamandır kamuoyunda konuşulan yargı paketini MHP’ye sundu. 1 Ekim’de TBMM açılır açılmaz ilk gündeme gelecek konulardan biri olan pakette, beklentilerin aksine “af” ya da “ceza indirimi” yok.

Avukatlar nasıl yeşil pasaport alabilir sorusunun yanı yeni yargı paketinde. Ak Parti tarafından hazırlanan yeni yargı paketi taslağında avukatların hangi şartlarda yeşil pasaport alabilecekleri ayrıntılı şekilde yer alıyor. Yeni hazırlanan yargı paketi taslağında mahkumlara af ya da ceza indirimi maddesi bulunmuyor mu? Pakette öne çıkanlar avukatlara yeşil pasaport hakkı, yargılamaların hızlandırılması ile gazeteci ve akademisyenlerin yargılandığı terörle mücadele ve ceza kanunu maddelerinde değişiklik yer alıyor. İlk sızan bilgilere göre AKP’nin MHP’ye sunduğu yargı paketi 38 maddeden oluşuyor. Pakette, toplam 5 kanunda değişiklik öngörülüyor.
Paketle birlikte avukatlık sınavında değişiklik yapılacak ve avukatlık mesleğinde 15 yılını doldurmuş olanlara yeşil pasaport hakkı verilecek. Pakette, arabuluculuk kapsamının genişletilmesine ilişkin maddeler de yer alıyor.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSU DA VAR

Pakette, ifade özgürlüğünü genişleten maddeler de yer alıyor. Sızan bilgilere göre, “sınırlarını aşmayan veya eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları” suç olmaktan çıkarılıyor. Bu çerçevede terör propagandası suçunun düzenlendiği ikinci fıkraya “hukuka uygunluk” nedeni ekleniyor. Pakette, terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin kimliklerini açıklayanlar için de 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası getiriliyor.

İlginizi Çekebilir

Mal müdürlükleri kapatılıyor

Hazine ve Maliye bakanlığına bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılıyor. mal müdürlükleri kapatılıyor personelleri dağıtılacak. Hazine …

Sınırsız Hosting