Ana Sayfa / Genel / Avusturya SBK’yı vermeyecek

Avusturya SBK’yı vermeyecek

Sezgin Baran Korkmaz, Türkiye’ye iade edilmeyecek. Avusturya Başbakanı, Türkiye’nin insan hakları konusunda kötü bir ülke olduğunu öne sürerek. SBK’yı vermeyeceklerini açıkladı. Sezgin Baran Korkmaz’ın tutuklandığı Avusturya’da Başbakan Sebastian Kurz, Türkiye’yle ilgili açıklamalarda bulundu. Kurz, “Türkiye’de insan haklarının durumu vahim, buna müsaade edemeyiz” dedi.

Avusturya Sezgin Baran Korkmaz’ı iade etmeyecek Türkiye’ye. SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın Avusturya’da yakalanması, Türkiye’de olduğu kadar uluslararası kamuoyunda da son günlerin en sıcak gündem maddelerinden biri.

Kara para aklamak için komplo kurma, 10 adet para transferi sahtekarlığı ve resmi kovuşturmayı engelleme suçlamalarıyla hakkında ABD’de iddianame hazırlanan ve iadesi istenen Korkmaz’la ilgili Avusturya’dan sıcak bir açıklama geldi.

‘MÜLTECİLER KOMŞU ÜLKELERDE KALMALI’

Brüksel’deki AB zirvesi öncesi açıklamalarda bulunan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, “Türkiye’deki insan hakları durumu vahim. Buna müsaade edemeyiz” ifadelerini kullandı.

AB ve Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasına da değinen Kurz, “Mültecilere ev sahipliği yapan ülkeleri desteklemeliyiz. Mültecilerin komşu ülkelerde kalmasını, Avrupa’ya gelmelerini önlemek istiyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Süper Lig 36. hafta maçları aynı saatte

Süper Lig’deki tüm maçlar aynı gfün aynı saatte oynanacak. 12 Mayıs Süper Lig maçları pazar …

Sınırsız Hosting