Ana Sayfa / Kadınca / Ayşe Acar Başaran nereli, yaşı ve mesleği
AYŞE ACAR BAŞARAN KİMDİR

Ayşe Acar Başaran nereli, yaşı ve mesleği

HDP’li Ayşe Acar Başaran kaç yaşında, hangi ilden milletvekili seçildi ve gözaltı nedeni ne sorusu. HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran tutuklandı mı kimdir bilgileri.

Son gözaltına alınan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran oldu. Batman HDP milletvekili Ayşe Acar Başaran terör örgütü nedeniyle gözaltına alındı. Herkes şimdi Ayşe Acar Başaran aslen nereli ve kim diye arıyor.  HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran sabah 07.00’de polis tarafından Emniyet’e götürüldü. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Başaran’ın hakkında zorla getirilme kararı bulunduğunu bu çerçevede Ankara Çankaya’da kaldığı Eğitim-Sen misafirhanesinde polis tarafından ifadesi alınmak üzere Emniyete götürüldüğünü söyledi.
“Terör örgütüne yardım ve yataklık” iddiasıyla hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermeye gitmeyen HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran için yakalama kararı çıkartıldı.

AYŞE ACAR BAŞARAN NEYLE SUÇLANIYOR?

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sabah saatlerinde Ankara’da gözaltına alınarak emniyete götürülen Başaran’ın, ifadesi alınmak üzere Ankara Adliyesi’ne sevk edileceği öğrenildi.
HDP’Lİ MİLLETVEKİLİ AYŞE ACAR BAŞARAN KİMDİR?

2 Ekim 1985 senesinde dünyaya gelen Ayşe Acar Başaran aslen Batmanlıdır. Türk avukat ve siyasetçi. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri’nde Halkların Demokratik Partisi HDP Batman milletvekili olarak meclise girmiştir.

Ayşe Acar Başaran, Abdurrahman Bey ve Sultani Hanım’ın dört çocuğundan ikincisi olarak 2 Ekim 1985 tarihinde Batman’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Batman’da tamamlamasının ardından 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 4 yıl Batman Barosunda avukat olarak çalıştı. Özgür Kadın Kongresi Derneği üyesidir. Evli olan Başaran, iyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde İngilizce bilmektedir

AYŞE ACAR BAŞARAN SİYASİ HAYATI

2013 ve 2014 yıllarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il yöneticiliği ve BDP kadın meclisinde yer alan Başaran, hiçbir partinin tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamadığı Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri’nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri’nde tekrar HDP Batman milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir.

İlginizi Çekebilir

Arda Güler Bayern Münih yolunda

Bayern Münih, Arda Güler’i alıyor. Real Madrid başkanı, Arda Güler’i Bayern Münih’e satma kararı adı. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting