Ana Sayfa / Sağlık / Az ye ömrün uzasın
EKMEK DİYETİ ZAYIFLATIYOR

Az ye ömrün uzasın

Çok yemek yemek ömrü kısaltıyor aç kalmak ise yaşamı uzatıyor. Uzmanlar belli dönemlerde aç kalmanın hücre yenilenmesine yardımcı olduğunu ve bunun da genç kalmanın yanında ömrü de uzattığını kanıtladı. Bizdeki Oruç tut sıhhat bul sözü batı ilim insanları tarafından da kanıtlandı ve az yemenin ve hatta belli günlerde aç kalmanın hücreleri yenilediğini gösterdi. 

Aç kal ömrün uzasın. Belli dönemlerde aç kalmanın hücreleri yenilediği açıklandı. sağlık alanındaki yeni gelişme ve haberlere bir yenisi daha eklendi. Tıka basa yemenni zararı bir kez daha görüldü sağlık açısında. MIT üniversitesinden yapılan araştırma sonucunda 24 saatlik açlığın kök hücrelerinin fonksiyonunu ve kendini yenileme kapasitesini arttırdığına ilişkin yayınlanan bilimsel çalışmayı değerlendiren Dr. Yüksel Büküşoğlu, “24 saatlik açlık kök hücrelerin fonksiyonunu ve kendini yenileme kapasitesini artırıyor. Ancak açlık periyotları kontrollü olmalı” dedi.

MIT üniversitesinden yapılan araştırma sonucunda 24 saatlik açlığın kök hücrelerinin fonksiyonunu ve kendini yenileme kapasitesini arttırdığına ilişkin yayınlanan bilimsel çalışmayı değerlendiren Dr. Yüksel Büküşoğlu, “24 saatlik açlık kök hücrelerin fonksiyonunu ve kendini yenileme kapasitesini artırıyor. Ancak açlık periyotları kontrollü olmalı” dedi.

YAŞLANDIKÇA KÖK HÜCRELER YENİLENME YETENEKLERİNİ KAYBEDİYOR
İHA’nın haberine göre; dünyanın en saygın bilim merkezlerinden biri olan ABD’deki Massachusett Institute of Technology (MIT) üniversitesinde yapılan ve STEM CELL dergisinde yayınlanan çok yeni bir bilimsel araştırmanın yaşla ilişkili kök hücre fonksiyonu kaybının 24 saatlik açlıkla hızla tersine çevrilebildiğini ve kök hücrelerin kendini yenileme yeteneğini önemli ölçüde geliştirebildiğini açıklandı. Dr. Yüksel Büküşoğlu konu ile ilgili değerlendirmesinde, “24 saatlik açlık vücutta enerji için kan şekeri yerine yağ asitlerinin parçalamaya başlanmasına neden oluyor. Hücrelerin yağ asidini parçalamasıyla da kök hücrelerin fonksiyonlarını önemli ölçüde artırdığı ve kendini yenileme, aktive etme kapasitelerini ikiye katladığı ortaya çıkarıldı” dedi.

NOBELLİ BİLİM İNSANI DA AYNI GÖRÜŞTE
Bu çalışmanın 2016 yılında Nobel Tıp ödülü alan Japon bilim insanı Yoshinori Osumi’nin açlık durumunda vücudun savunma mekanizmasının nasıl yenilendiğini gösteren bilimsel çalışması ile aynı paralelde değerlendirilebileceğine işaret eden Dr. Bükşüoğlu, “Belki de ileriki dönemlerde kök hücre tedavileri öncesi hastalarımıza kontrollü bir şekilde açlık periyodlarına başlamalarını önerebiliriz” ifadelerini kullandı..

İlginizi Çekebilir

Dövmede kanser riski

Kanser riski dövmelilerde arttı. Dövme yaptırmak kansere neden olabilir. Dövme hastalıkları ve dövme sonrası ne …

Sınırsız Hosting