Ana Sayfa / Genel / Bağdadi aslen nereli, yaşı ve eğitimi

Bağdadi aslen nereli, yaşı ve eğitimi

El Bağdadi kimdir nerelidir necidir ve aslında El Bağdadi CIA ve Mossad ajanı mı, IŞİD’i o mu kurdu ve ona mu kurduttular sorusu. Son haberlere göre El Bağdadi Suriye’de Türkiye sınırına yakın bir bölgede öldürüldü iddiası gündeme geldi. 

IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi kaç doğumlu, nereli ve kimdiri yeniden gündem oldu. Geçtiğimiz yıllarda sık sık öldüğüne dair iddiaların ortaya atıldığı Bağdadi en son Mayıs ayında kamuoyunun karşısına çıkmıştı. Aslen Iraklı olan Bağdadi, ABD’nin 2003’teki Irak işgali sonrasında radikaller arasına katılmıştı. El Kaide’ye katılan ve kısa süre içerisinde örgütte sözü dinlenen biri haline gelen Bağdadi, daha sonra El Kaide içerisinden ayrılan bir grupla IŞİD’i kurmuş ve 2010’da başına geçmişti.

4 YILDA ÖLÜP ÖLÜP DİRİLDİ

Geçtiğimiz 4 yıl içinde hakkında çok sayıda spekülasyon yapılan Bağdadi birçok kez “ölmüştü.

2015 yılının Nisan ayında Musul’daki bir hava saldırısında ağır yaralandığı ve felç kaldığı iddiası ortaya atılmış aynı yılın Temmuz ayında ise New York Times Bağdadi’nin öldüğünü öne sürmüştü.

11 Ekim 2015’te Bağdadi’nin bombalı saldırıya uğradığına dair bir iddia ortaya atılırken, Bağdadi’nin durumu hakkında açıklama yapılmamıştı.

2015 yılının Haziran ayında ise Irak’ın kuzeyine düzenlenen bombalı saldırıda Bağdadi’nin öldüğü öne sürülmüş, bundan sadece bir hafta sonra Rakka’ya düzenlenen ABD operasyonunda yaşamını yitirdiği iddiası ortaya atılmıştı. Daha sonra Bağdadi’nin görüntülerinin üzerinde oynandığı ortaya çıkmıştı.

3 Ekim 2016’da ise Bağdadi ve 3 IŞİD militanının zehirlendiği fakat hepsinin halen hayatta olduğu iddiası gündeme geldi.

18 Nisan 2017’de ise Bağdadi’nin Suriye’de yakalandığı iddiası yerel basında yer aldı. Suriye ve Rus ortak askeri operasyonunda Bağdadi’nin yakalandığı açıklansa da Rusya Dışişleri Bakanlığı bu gelişmeyi yalanladı.

11 Haziran 2017’de Suriye devlet televizyonu Bağdadi’nin öldüğünü açıklarken bundan bir hafta sonra Rus basını, Bağdadi’nin Rakka’da Rusya’nın operasyonu sonrasında öldürüldüğünü yazdı. Bu açıklama da yalanlandı.

Haziran’ın sonlarında ise Rus yetkililer ve İran’ın ruhani lideri Hamaney, Bağdadi’nin kesinlikle öldüğünü duyurdu.

11 Temmuz’da ise Irak haber ajansı Al Sumaria, IŞİD içerisinde Bağdadi’nin öldüğüne dair iddiaların dolandığını aktardı.

İlginizi Çekebilir

Belediye başkanından çalışanına taciz

Belediye başkanı 25 yaşındaki bayan çalışanına makam odasında cinsel tacizde bulundu iddiası. Mardin’de belediye bakanı …

Sınırsız Hosting