Ana Sayfa / Gündem / Bahçeli Akşener’i davet edecek mi?

Bahçeli Akşener’i davet edecek mi?

MHP Lideri Bahçeli’nin masayı deviren Meral Akşener’i Cumhur İttifakına çağırıp çağırmayacağı merak ediliyor. Bahçeli, Aşener’i daha önce evine dön diye çağrıda bulunmuştu. Şimdi gözler AKP’nin en büyük ortağı MHP’nin nasıl bir tavır takınacağı Meral Akşener’i Cumhur masasına çağırıp çağırmayacağında. 

Devlet Bahçeli, Meral Akşener’i yeniden yuvaya davet edecek mi merakla bekleniyor. Millet İttifakı’nı dağıtan İP Lideri Meral Akşener’in eski genel başkanı Bahçeli’nin çağrısı gelirse nasıl yanıt vereceği şimdilik bilinmiyor. İP içindeki MHP kökenli etkili partililer yeniden Bahçeli’nin etrafında toplanmaktan yana tavır koyabilecekleri belirtiliyor.

DESTİCİ, ERDOĞAN VE BAHÇELİ ADINA MI ÇAĞRI YAPTI?

Kulisler Cumhur İttifakı’nın en küçük ortağı BBP Lideri Mustafa Destici’nin Meral Akşener ve arkadaşlarına yaptığı bize gelin çağrısının ardından Bahçeli ve Erdoğan olup olmadığını Merak ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıktıklarını belirterek 6’lı Masa’dan kalktıklarını açıklamasının ardından Cumhur İttifakı ortağı BBP lideri Mustafa Destici’den dikkat çeken çağrı geldi. Destici, “Bu açıklama şunu gösterir ki, artık İYİ Parti altılı masada değil. Ya yoluna kendisi devam edecek ya da Cumhur İttifakı ile hareket ederse bundan memnuniyet duyarız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayının görüşüldüğü 6’lı Masa’nın son toplantısı krize sahne oldu. Toplantının ardından bugün açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, masadaki 5 liderin Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda anlaştığını, kendilerinin buna karşı çıktıklarını belirterek masadan kalktıklarını duyurdu.

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN AKŞENER’E DAVET
Akşener’in resti Ankara’nın bir numaralı gündem maddesi haline gelirken, Cumhur İttifakı’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Meral Akşener’i Cumhur İttifakı’na davet etti.

“AKŞENER, KILIÇDAROĞLU’NUN KAZANAMAYACAK ADAY OLDUĞUNU İFADE ETTİ”
Destici, şunları söyledi: “Başından beri İYİ Parti ve Genel Başkan Sayın Meral Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacak aday olduğunu ifade etti. Kazanacak bir cumhurbaşkanı adayının gösterilmesi gerektiğini hep ifade etti.

“CUMHUR İTTİFAKI İLE BİRLİKTE HAREKET EDERSE MEMNUNİYET DUYARIZ”
Onun bu açıklaması şunu gösterir ki, artık İYİ Parti, altılı masada değil. Ya yoluna kendisi devam edecek ya da Cumhur İttifakı ile birlikte hareket ederse bundan memnuniyet duyarız. Daha önce de Cumhur İttifakı’nın genişlemesine çok sıcak baktığımı ifade etmiştim.”

“KILIÇDAROĞLU, HDP İLE DE GÖRÜŞEBİLİR”
Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SOL Parti ve Türkiye İşçi Partisi ile görüştüğünü hatırlatan Destici, Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde HDP ile de görüşebileceğini dile getirdi.
MUHARREM İNCE’DEN AKŞENER’E DAVCET
6’lı Masa’dan kalkan İYİ Parti lideri Meral Akşener’e Cumhur İttifakı’nın ardından bir davet de Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’den geldi. “Akşener’i ittifaka davet eder misiniz?” sorusuna yanıt veren İnce, “Ben razıyım. Akşener başbakan olsun. Razıyım. Ben cumhurbaşkanı adayıyım.” diyerek açık kapı bıraktı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, kazan kaldırıp CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na adaylık çağrısı yaptı.

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN DAVET GELDİ
Akşener’in resti siyaset gündemine bomba gibi düşerken Cumhur İttifakı’nın ortağı BBP lideri Mustafa Destici’den dikkat çeken bir çağrı geldi. Destici, “Artık İYİ Parti, altılı masada değil. Ya yoluna kendisi devam edecek ya da Cumhur İttifakı ile birlikte hareket ederse bundan memnuniyet duyarız.” diyerek Akşener’e davet gönderdi.

AKŞENER’E BİR DAVET DE İNCE’DEN
Destici’nin ardından Akşener’e bir davet de Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’den geldi. Katıldığı canlı yayında “Akşener’i ittifaka davet eder misiniz?” sorusuna yanıt veren İnce, “Ben razıyım. Ne istiyorlardı? Akşener başbakan olsun. Razıyım. Ben cumhurbaşkanı adayıyım.” diyerek Akşener’e açık kapı bıraktı.

İlginizi Çekebilir

Yaş Çay 2024 alım fiyatı

2024 yaş çay alım fiyatı belli oldu. yaş çay kilogram fiyatı 2024 açıklandı. Tarım ve …

Sınırsız Hosting