Ana Sayfa / Manşet / Bankacı Hamza Yerlikaya dünya gündeminde

Bankacı Hamza Yerlikaya dünya gündeminde

Vakıfbank Yönetimi’ne atanan Hamza Yerlikaya dünya gündemine geldi. Hamza Yerlikaya, dünyanın en büyük bankacılarından biri olma yolunda. Hamza Yerlikaya’nın bu iktidar döneminden sonra dünyanın en büyük bankalarından birinin başına geçmesi de muhtemel görülebilir bazı yorumculara görü. Dünyaca ünlü haber ajansı Bloomberg, Vakıfbank yönetim kuruluna atanan Hamza Yerlikaya’ya ilişkin bir haber servis etti. Haberde atamanın Türkiye’de gündem olduğu belirtilirken telefonla ulaşılan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yerlikaya sorulara yanıt vermeyi reddetti.

Hamza Yenlikaya siyasetten sonra bankacılıkta da tırmanışını sürdürüyor Vakıfbank yöneticisi olan Yerlikaya’nın bir süre sonra Merkez Bankası Başkanı ya da başkan yardımcısı olması da beklenebilir performansından sonra. Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin de sonra bankacı atamalarından memnun olduğu belirtiliyor. Uluslararası haber ajansı Bloomberg, Vakıfbank yönetim kuruluna atanan eski milli güreşçi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın atanma sürecini dünyaya duyurdu.

Bloomberg haberinde Yerlikaya’nın atanmasının sosyal medyada gündem olduğunu vurgularken konu hakkında kısa sürede 70 bin paylaşım yapıldığı ifade edildi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak atama hakkında, “Bankacılık deneyimi olmayan birini yönetime atamak doğru değil” ifadesini kullandı. Öztrak iktidarı atamalarda liyakat esasına göre davranmamakla eleştirdi.

“Türk bankası eski güreşçinin yönetim kuruluna atanmasıyla internette gündem oldu” başlığı ile Bloomberg haberi okurlarına duyurdu.

Telefonla ulaşılan Hamza Yerlikaya konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

44 yaşındaki eski milli güreşçi ilk dünya şampiyonluğunu 17 yaşında kazanmıştı. Kariyerini 7 olimpiyat madalyası ile noktalayan Yerlikaya’nın 8 Avrupa şampiyonluğu da bulunuyor. Yerlikaya 2007 yılında Meclis’e girerken 2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak atanmıştı

İlginizi Çekebilir

Musavvat Dervişoğlu İYİ Parti lideri oldu

İYİ Parti lideri Musavvat Dervişoğlu oldu. Yİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Kongrenin ilk …

Sınırsız Hosting