Ana Sayfa / Spor / Barcelona ŞL’den çıkarılıyor

Barcelona ŞL’den çıkarılıyor

Şampiyonlar Ligi’nden Barcelona atılıyor. İspanya’ya şok. UEFA, ismi Negreira Davasına karışan ve sıkıntılı günlerden geçen Barcelona’yı önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi’nden men etmeye hazırlanıyor. UEFA’nın görevlendirdiği müfettişlerden Jean Samuel Leuba ve Mirjam Koller, İspanyol ekibinin gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nden men etmeyi düşündüğü ve bunun için Savcılar ile temasa geçtiği de belirtildi.

Barcelona, Şampiyonlar Ligi’nen çıkarılıyor. Barcelona için çöküş dönemi. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in Barcelona ile ilgili açıklamaları İspanyol spor gündeminde bomba etkisi yarattı. UEFA yönetimi, Barcelona’nın durumuyla ilgili tüm şüphelerin giderilmesini, titizlikle hareket edilmesini istedi.

KARAR HAZİRAN AYINDA VERİLECEK
UEFA, Barcelona’nın men kararı sonrası CAS’a giderek ihtiyati tedbir kararı aldıracağını düşünüyor. UEFA, Şampiyonlar Ligi grup kura çekiminin yapılacağı ağustos öncesinde ise tedbiri de kaldırmayı planlıyor. Bu nedenle UEFA’nın men kararını haziran ayında vermeyi planladığı da belirtildi.

“HİÇ BİR ŞEY ZAMAN AŞIMINA UĞRAMAZ”
UEFA Başkanı, “İspanya Futbol Federasyonu, konu zaman aşımına uğradıysa herhangi bir sportif yaptırımda bulunamayabilir. Ancak, İspanyol Savcılığı tarafından işlemlerin devam ettiğini biliyorum. Söz konusu UEFA ise ceza konusunda hiçbir şey zaman aşımına uğramaz.” açıklamasını yaptı.

SORUŞTURMADA YENİ GELİŞMELER YAŞANDI
Barcelona Kulübü hakkında açılan soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Marca’da yer alan habere göre, Enriquez Negreira ve oğlunun şirketleri, 2001’den 2018’e kadar Barcelona’ya milyonlarca dolarlık faturalar kestiler. Savcılık, Barcelona’nın daha fazla ödediğini düşünse de şu ana kadar 2.971 milyon euroluk fatura tespit etti ve bunların hangi hizmetlere karşılık geldiğini öğrenmeye çalıştı. Yaklaşık 3 milyon euronun 518 bin eurosunun video analiz için ödendiği tespit edildi. Barcelona’nın, Negreira Sanchez’in oğluna İspanya Milli Takımı ve diğer milli takımların maçlarının video analizi için bu ücreti ödediğine dair faturalar ortaya çıktı.

İlginizi Çekebilir

Göztepe yeniden Süper Lig’de

Süper Lig’den 2 yıl önce düşen Göztepe yeniden döndü. Göztepe, Süper Lig’e yükselen takım oldu. …

Sınırsız Hosting