Ana Sayfa / Spor / Barcelona’ya giden ilk türk futbolcu kim?

Barcelona’ya giden ilk türk futbolcu kim?

Barcelona’da top oynayan ilk Türk futbolcu kimdir, ne zaman La Liga’da oynadı yaşamı bilgileri. Seyit Cem Ünsal aslen nereli, neci ve kim? Rüştü Reçber ve Arda Turan’dan önce Barcelona’da oynayan ilk Türk futbolcu Seyit Cem Ünsal kimdir?

Türkiye’Den Barcelona futbol takımına giden ilk Türk futbolcu kim ve nereli ne zaman bilgileri. Barcelona’da oynayan ilk Türk futbolcu Rüştü Reçber değil. Seyit Cem Ünsal’ın yolu, Rüştü ve Arda’dan önce Barcelona ile kesişti. Peki, Seyit Cem Ünsal kimdir?

GENÇLERBİRLİĞİ’NDEN BARCELONA’YA TRANSFER HİKÂYESİ

9 Ekim 1975 yılında Kayseri’de doğan Seyit Cem Ünsal, 1992 yılında Kayserispor altyapısında futbola başladı. 1995 yılında Gençlerbirliği’ne transfer oldu. 1 sezon oynadıktan sonra Erzurumspor’a kiralanan futbolcu daha sonra Gençlerbirliği’nden Güney Kore ekibi Anyang LG Cheeta takımına transfer oldu. Güney Kore’de başarılı bir sezon geçiren Ünsal, sezon sonunda Dünya devi Barcelona tarafından kampa davet edildi. O dönem Barcelona Teknik Direktörü Louis Van Gaal tarafından ilgiyle takip edilen oyuncu hazırlık kampında çıkılan ilk maçta oyuna sonradan girdi ve 12 dakika gibi kısa bir sürede hattrick yapma başarısı gösterdi. Barcelona’da 3 ay kalan Türk futbolcu, forvet arkasında oynuyor, Guardiola’nın önünde Luis Enrique’nin ise arkasında görev alıyordu. Seyit Cem Ünsal’ın başarısı yurtta da yankı uyandırırken, Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın radarına takıldı. Barcelona tarafından beğenilen ve anlaşma yapılmak üzereyken çıkan pasaport sorunu oyuncunun rotasını Trabzonspor’a kırdı.

0b2b4068a615fc18665fb73a7677ad45.jpg

GEÇİRDİĞİ TRAFİK KAZASI HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Seyit Cem Ünsal’ın Trabzon’da geçirdiği trafik kazası hayatının akışını değiştirdi. 1,5 yıl boyunca Trabzonspor’da istikrarlı bir görüntü çizemeyen futbolcu, bordo mavili formayla sadece 9 maçta forma giydi. Trabzonspor kariyerinden sonra sırasıyla Vanspor, Kocaelispor, Batman Petrolspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Altay formaları giydi. Altay’dan sonra Azerbaycan’da 1 sezon forma terleten Ünsal, 2006 yılında Şanlıurfa Belediyespor forması altında aktif futbolculuk kariyerini noktaladı. Seyit Cem Ünsal, Süper lig kariyeri boyunca 45 karşılaşmada 6 gol kaydetti.

Katalan ekibi Barcelona Kulübü’nün resmi müzesinde oynayan Türk oyuncular arasında Rüştü Reçber ve Arda Turan ile birlikte Seyit Cem Ünsal’ın adı da bulunuyor.

Kaynak: Gazeteilksayfa

İlginizi Çekebilir

Fenerbahçe Opet Sultanlar Ligi şampiyonu

Sultanlar Ligi 2023-2024 şampiyonu Fenerbahçe Opet oldu. voleybolda Fenerbahçe rakipsiz kaldı yine şampiyon hep şampiyon. …

Sınırsız Hosting